Automobilist zonder rijbewijs klemgereden op A10 Noord na wilde achtervolging

Een automobilist zonder rijbewijs is zaterdagmiddag klemgereden op de A10 Noord bij Amsterdam na een wilde achtervolging, is te lezen op de website van AT5. De verdachte, die nog een lange celstraf open had staan, is aangehouden. Tijdens de vluchtpoging van de bestuurder is ook een persoon aangereden.

De politie gaf ter hoogte van afrit S118 het stopteken aan de automobilist, maar dat werd genegeerd. De bestuurder gaf vol gas, waarbij hij met hoge snelheid over de vluchtstrook reed, meerdere voertuigen rechts inhaalde en ook een omstander aanreed. Bij afrit S116 reed de politie de verdachte klem en kwam er een einde aan de achtervolging. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex.

De verdachte wordt vervolgd voor gevaarlijk rijgedrag, te hard rijden en het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast is er aangifte gedaan van zware mishandeling / poging tot doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval. Mensen die getuige zijn geweest van de achtervolging worden opgeroepen om hun informatie te delen met de politie.