Tour: Etappe 12 - Het heuvelland in met de kortste langste rit ooit

Twee sprintetappes achter de rug, nu gaat de tweede week van de Tour de France écht beginnen. Vandaag wachten er 218 kilometers op de heren, de langste rit van deze Tour, de enige rit van meer dan 200 kilometer - het is een schande - en de kortste langste rit ooit.

We rijden van Chauvigny naar Sarran en onderweg is het bijna constant heuvelachtig. Stukje omhoog, stukje omlaag, je snapt het wel, een prima dag voor een paar man die zin hebben in een ellenlange aanval waar het peloton verder weinig aandacht aan gaat besteden.

Voor meer uitgebreide informatie verwijzen we natuurlijk weer door naar Rellende_Rotscholier. Daar lezen we onder meer dat we vandaag door de geboorteplaats rijden van de legendarische Raymond Poulidor, de populairste Franse renner ooit en dit jaar voor het eerst niet meer aanwezig in de Tour - hij overleed in november, 83 jaren jong.

Enfin, het is een lange rit en dus beginnen we op tijd: om 11.50 is het vertrek, op het middaguur valt de startvlag. Eurosport is er gelijk bij, de NOS om 13.30 uur en Sporza ook, want dan is het niet te missen Journaal voorbij. De finish ligt grofweg tussen vijf en half zes.

De route van vandaag (Bron: letour.fr)
De route van vandaag (Bron: letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)