FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 september 2020

Random Pics van de Dag #99

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Prince of Persia Remake officieel aangekondigd

Ubisoft heeft Prince of Persia: The Sands of Time Remake nu officieel aangekondigd voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Het spel wordt op 21 januari 2021 uitgebracht.

Ga op reis als de prins om te voorkomen dat het machtige Sands of Time in handen valt van de verraderlijke Vizier. Beheers de Sands of Time en gebruik je dolk om de tijd zelf te beheersen. Vecht tegen vervloekte vijanden en los onderweg puzzels op.

Als preorderbonus is er de downloadbare contentset 'Back to the Origins', die het volgende bevat:

  • De originele Prince-outfit van het originele Prince of Persia: The Sands of Time
  • De originele wapenset van de prins
  • Een klassiek filter dat de look en feel van de game op het scherm verandert, net alsof speler de game terug in de tijd speelt

Samen extreem sporten in Riders Republic

Ubisoft komt met Riders Republic, een massive multiplayer sport game waarin je met tientallen anderen samen extreme stunts kunt uitvoeren.

In de game kun je onder andere snowboarden, skiën, mountainbiken, aan de gang met (rocket) wingsuits en ongetwijfeld nog meer. In onderstaande trailers leer je meer over de game die in 2021 uitkomt voor current- en next-gen. Let wel dat afhankelijk van welke console je hebt, features en graphics kunnen verschillen van andere versies.

Gods & Monsters is nu Immortals Fenyx Rising

Ubisoft heeft eindelijk Immortals Fenyx Rising (voorheen Gods & Monsters) getoond tijdens Ubisoft Forward. Het belooft het begin van een sterkere informatiestroom, want de game komt al uit op 3 december.

In de game speel je als Fenyx, een uitverkoren held die de Griekse Goden moet bijstaan in tijden van nood. De game heeft de Griekse Mythologie als setting, maar geeft daar een eigen cartoony twist aan. In de game ben je vrij om zelf te verkennen hoe jij wil. In de wereld vind je dodelijke wezens, testen van de Goden en meer.

Je gebruikt de krachten van de Goden. Zo kom je onder andere de vleugels van Daidalos, het Zwaard van Achilles en de boog van Odysseus tegen. Naast wapens ontvang je ook Goddelijke krachten die je helpen in alle aspecten van de game.

De game komt uit voor Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 & 5, Xbox One, Xbox Series X & S en Stadia.

WK rallycross eindelijk begonnen met geweldige finales

Het wereldkampioenschap rallycross is in de afgelopen weken eindelijk van start gegaan. Door de COVID-19-pandemie ging de start in april niet door, maar op 22 augustus was het dan eindelijk feest in Zweden.

Gedurende tien weekeinden wordt gestreden om de wereldtitel, in acht van die weekeinden staan twee races op het programma. Dat was in elk geval zo bij de openingswedstrijden, die op de Höljesbanan in het Zweedse Höljes. Er werd knetterhard gestreden, vooral tussen thuishelden Mattias Ekström en de al na één jaar WTCR teruggekeerde Johan Kristofferson, de oppermachtige kampioen van 2017 en 2018.

De eerste finale in Zweden

De tweede finale in Zweden

Het door Zweden gedomineerde kampioenschap kreeg een vervolg in Kouvola in Finland, waar thuisfavoriet Niclas Grönholm voor het eerst dit jaar echt van zich deed spreken, met name op de zondag. Kristofferson en Ekström waren uiteraard ook weer van de partij in de finales, waar onder meer de wat onbekende Juha Rytkönen en de Rus Timur Timerzyanov ook indruk maakten.

De eerste finale in Finland

De tweede finale in Finland

Ninja keert terug naar Twitch

Voor de meesten is 2020 een zwaar jaar, maar er zijn ook pluspunten. Vandaag is er dan ook het vreugdige feit dat Tyler 'Ninja' Blevins officieel terugkeert naar Twitch. Vorig jaar verliet hij Twitch nog in ruil voor een miljoenendeal met Mixer.

Microsoft betaalde Blevins vele miljoenen om exclusief voor het platform te streamen, maar eerder dit jaar trok Microsoft de sterkker uit de streamingsdienst en was onder andere Blevins weer vrij om te gaan en staan waar hij wilde. Na een relatief lange break en her en der een stream is de keuze gevallen op (de miljoenen van) Twitch.

Hamilton wint eerste bergrit in Tirreno-Adriatico

Lucas Hamilton heeft de vierde rit in Tirreno-Adriatico op zijn naam gebracht. De Australiër van Mitchelton-Scott was in de eerste bergrit van de Italiaanse rittenkoers in de sprint te snel voor Fausto Masnada. Klassementsleider Michael Woods werd derde op tien seconden en blijft aan de leiding staan van de Tirreno-Adriatico.

De vierde etappe in de Tirreno-Adriatico was er één voor de klimmers met maar liefst drie beklimmingen in de laatste zeventig kilometer. In het eerste deel van de etappe reed er een kopgroep van twaalf vooruit, waarna op de eerste klim van de dag de kopgroep uiteen werd geslagen. Michael Matthews, Alessandro Tonnelli, Mathias Frank en Hector Carretero de sterkste klimmers van de kopgroep bleken te zijn. Later maakte Louis Meintjes en Rui Costa de sprong naar voren.

De kopgroep zou het echter niet halen want op de Ospedaletto, de laatste klim van dag, werd de kopgroep teruggehaald, waarna de favorieten in de Tirreno-Adriatico. Simon Yates was de eerste die aanviel, waarna klassementsleider Michael Woods en Geraint Thomas wisten te volgen. Ook Alexandr Vlasov en Rafal Majka wisten aan te haken bij groep van de favorieten.

Sam Oomen en Wilco Kelderman konden niet direct mee, maar in de afdaling wisten ze samen met Lucas Hamilton, Jack Haig, Masnada en James Knox de aansluiting te maken, waarna Hamilton direct in de aanval ging. De jonge Australiër kreeg Masnada met zich mee, waarna de favorieten voor de eindzege vooral naar elkaar keken en Hamilton en Masnada voor de dagzege mochten gaan sprinten.

In die sprint met twee ging Hamilton vroeg aan, Masnada had geen antwoord op de versnelling van de Australiër, waardoor hij zijn eerste zege van het seizoen boekte. In het klassement veranderde er weinig en blijft Woods aan de leiding van het algemeen klassement. Vrijdag is er een nieuwe bergrit in de Tirreno-Adriatico.

Vettel neemt plek Pérez in bij Aston Martin in 2021 in

Gisteren onthulde Sergio Pérez al dat hij Racing Point (dat volgend jaar Aston Martin zal gaan heten) na dit seizoen zal verlaten en vandaag werd bekend dat Sebastian Vettel zijn plek over zal nemen. De voormalig wereldkampioen zal volgend jaar naast Lance Stroll te zien zijn in de roze Mercedes.

De geruchten dat Vettel de overstap zou maken gingen al enige tijd, wel is het opmerkelijk dat de overstap bekend worden gemaakt in het weekend dat Ferrari de duizendste Formule 1 grand prix viert.

"Eindelijk kan ik dit nieuws delen met de wereld, ik ben extreem trots om te kunnen zeggen dat ik in 2021 een coureur van Aston Martin ben", aldus Vettel vandaag in een statement, zo lezen we op AD Sportwereld. "Het is een nieuw avontuur voor mij met een legendarische automerk. Ik ben al onder de indruk van de resultaten van Racing Point dit jaar en de toekomst ziet er zelfs nog mooier uit."

"Ik heb nog zo veel liefde voor de sport en mijn enige motivatie is om vooraan de grid te racen. Dat ik dat straks mag doen namens Aston Martin is een groot voorrecht", zo vertelde Vettel.

Relschopper meldt zich na vertoning 'ongeblurde' beelden

Nadat gisteren in de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld herkenbaar acht relschoppers van de rellen van 14 augustus getoond zijn, heeft één van hen zich gemeld bij de politie Utrecht. Hij is vandaag aangehouden.

In de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op woensdag 9 september zijn acht relschoppers van de rellen van 14 augustus in Utrecht herkenbaar getoond. Eén van hen heeft zich daarna gemeld bij de politie.

Deze 17-jarige Utrechter is vandaag aangehouden voor het gooien van een verkeersbord op de kruising bij de Marshalllaan op 14 augustus. Het gaat om verdachte nummer achttien (18) uit de uitzending van woensdag 9 september. Zijn beelden zullen worden verwijderd en naar hem hoeft niet meer uitgekeken te worden. De overige zeven verdachten van wie beelden getoond zijn, zullen aanstaande dinsdag landelijk ook getoond worden in het programma Opsporing Verzocht. De verdachten kunnen dit voorkomen door zich voor die tijd zelf te melden bij de politie.

Na de uitzending van Bureau Hengeveld zijn meerdere tips binnengekomen, die nu geanalyseerd worden.


Taakstraffen voor demonstranten verboden demonstratie Den Haag

De demonstratie was verboden, die dag op het Malieveld. Na zware ongeregeldheden een week eerder besloot de burgemeester van Den Haag dat het op 28 juni 2020 rustig moest blijven in de stad. Toch kwamen mensen naar het Malieveld toe. Sommigen werden aangehouden, drie van hen stonden vandaag terecht.

Een 35-jarige man uit Liessel werd die zondag opgepakt omdat hij weigerde te vertrekken toen de politie dat opdroeg. Hij was daar om te filmen wat de politie allemaal deed, verklaarde hij later. Een slim excuus om zich niet aan de regels te hoeven houden, zo vond hij zelf kennelijk, "want ik demonstreer ook niet".

Hij kon echter precies weten wat er zou gaan gebeuren. Een week eerder, bij de uit de hand gelopen demonstratie, was hij ook al aangehouden omdat hij niet weg wilde gaan. De officier van justitie eiste dit keer 20 uur taakstraf tegen hem. De politierechter legde dat ook op.

Schelden en spugen
De twee andere verdachten hadden zich tegen agenten gekeerd. Een 40-jarige uit Den Haag werd aan het eind van de middag opgepakt omdat hij agenten uitschold voor kankergekken, toen ze probeerden een andere man te arresteren. Tegen zijn eigen aanhouding verzette de 40-jarige Hagenaar zich vervolgens fel, zo fel zelfs dat een van de agenten pepperspray inzette. Op het bureau bleef hij zo verbaal agressief dat er geen normaal verhoor te voeren viel.

Een 35-jarige man uit Kockengen riep, terwijl hij werd afgevoerd omdat hij zelf niet wilde vertrekken, dat de agenten "kanker fascisten" en gelijksoortige "NSB'ers" waren. Hij stak daarbij zijn middelvinger naar hen op. En ook deze verdachte bedaarde niet. Op het politiebureau bleef hij schelden: "Fuck de samenleving! Fuck de politie!" Op het moment dat zijn celdeur werd gesloten tufte hij nog net een klodder spuug in het gezicht van de dienstdoende politieman.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de 40-jarige Hagenaar een taakstraf van 40 uur en tegen de 35-jarige man uit Kockengen een taakstraf van 80 uur. De Hagenaar kreeg die 40 uur ook opgelegd, aan de man uit Kockengen legde de politierechter een taakstraf van 60 uur op.

Gearresteerde 'hulppieten' wegens gebrek aan bewijs niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft besloten de zaak te seponeren tegen elf mensen die 16 november 2019 zijn aangehouden bij de landelijke intocht van sinterklaas in Apeldoorn. De elf zijn destijds aangehouden omdat ze weigerden naar het demonstratievak te gaan.

De groep wilde verkleed als zwarte piet pepernoten of snoepgoed uitdelen. Dit is vooraf niet gezien als een demonstratie die moest worden aangemeld. De aanwezigheid van de groep kreeg mogelijk alsnog het karakter van een demonstratie doordat leden van de groep in gesprek gingen met de pers en leuzen riepen naar het publiek. De politie heeft de groep daarom bevolen zich naar het demonstratievak te begeven. Omdat de groep daaraan geen gehoor gaf, zijn elf mensen aangehouden.

Het OM stelt vast dat het uitdelen van pepernoten verkleed als zwarte piet geen betoging is geweest in de zin van de Wet openbare manifestaties. Verkleed zijn als zwarte piet was toegestaan. Het onderzoek van de politie heeft niet duidelijk gemaakt wat er door de groep tegen de pers en het publiek is gezegd. Daarom kan niet worden vastgesteld of de gedragingen van de groep door de uitlatingen wel het karakter kregen van een demonstratie. Achteraf bezien is daarom niet vast te stellen of de aanwijzing die de groep kreeg om naar het demonstratievak te gaan, bevoegd is gegeven. De zaken zijn daarom geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

De betrokkenen zijn van deze beslissing op de hoogte gebracht.

Hirschi: "Ik heb er geen woorden voor"

Marc Hirschi was deze Tour de France tweemaal dicht bij de ritwinst. In de tweede rit moest hij alleen Julian Alahilippe voor zich dulden en afgelopen zondag werd hij in het zicht van de haven na een solo van 90 kilometer teruggepakt door een groep van vier en kwam hij als derde over de streep. Vandaag wist hij een solo wel te verzilveren.

"Ik heb er geen woorden voor. De teleurstelling na de negende rit was enorm.Nu dacht ik de hele tijd,ik zal toch niet nog een keer tweede of derde worden," aldus de Zwitser van Sunweb na afloop. "Ik heb de hele tijd getwijfeld of ik het wel ging redden,28 kilometer lang.Nou ja, 27 kilometer eigenlijk.Want toen ik de rode vlag zag dacht ik,ik ga het redden.

Zr.Ms. Groningen onderschept 455 kilogram cocaïne en aap in de West

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft eergisteren 455 kilo cocaïne onderschept. Dat gebeurde ten westen van Aruba. Daar dwong het stationsschip een zogenaamde go-fast tot stoppen.

Een Dash-8 maritiem patrouillevliegtuig van de kustwacht ontdekte de speedboot op een bekende smokkelroute in het Caribisch gebied. Vervolgens werd de Groningen ingeschakeld, die er haar beide snelle boten op afstuurde. Met deze zogenoemde FRISC’s is het drugstransport gestopt. Naast de 3 opvarenden, de drugs en 2 vuurwapens bleek er ook een klein aapje aan boord te zijn.

Aap opgevangen
Doordat de go-fast water begon te maken is uit veiligheidsoverwegingen besloten de verdachten aan boord te nemen. Ze zijn inmiddels, net als de wapens en de cocaïne, overgedragen aan het Amerikaanse kustwachtschip Isaac Mayo.

De aap is opgevangen in een centrum voor exotische dieren op Aruba. Het dier maakt het naar omstandigheden goed.

De aangetroffen aap (foto: Ministerie van Defensie)
De aangetroffen aap (foto: Ministerie van Defensie)

Hier is de nieuwe single van Bruce Springsteen

Hoi!

Hier is de nieuwe single van Bruce Springsteen. Hij heet ' Letter To You'.

Ik vind het een prachtig nummer. Ik ben ook erg benieuwd naar het album. De E-Street-Band is er ook weer bij. Vorig jaar maakte Bruce nog een solo-album. Ook die was prachtig, maar het vertrouwde geluid van de E-Street-Band is ook weer om van te smullen.

Hij klinkt weer als vanouds. Sterker nog, het is net of Danny Federici weer tot leven is gekomen met de organ die je in het nummer hoort. Natuurlijk worden hij en Clarence Clemons nog erg gemist. Desondanks, een fraai nummer en dat belooft veel goeds!

Ik geeft het een dikke 9. Wat vinden jullie? 

Dan toch ritwinst Hirschi in Tour

Drie maal is scheepsrecht voor Marc Hirschi Na een tweede en derde plaats heeft de 22-jarige Zwitser van Sunweb nu wel de twaalfde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Na wederom een indrukwekkende solo en prima teamwerk van Sunweb kwam hij nu wel als eerste over de meet na 218 kilometer koersen, van Chauvigny naar Sarran. Primoz Roglic behield het geel.

In de eerste kilometers van de etappe lag het tempo hoog. Veel renners wilden een plaats veroveren in een vroege vlucht. Na 10 kilometer vond er een valparti plaats in het peloton. Onder meer José Joaquín Rojas, Alexei Loetsenko, winnaar van de zesde etappe,en Guillaume Martin, derde in het algemeen klassement, zijn daarbij betrokken. Ondertussen hadden Imanol Erviti (Movistar), Nils Politt (Israel), Luis Leon Sanchez (Astana) en Max Walscheid (NTT) zich weten los te maken van he peloton. Asgreen en Burgaudeau probeerden ook bij de vier koplopers te komen, en dit lukten ze uiteindelijk ook. De voorsprong van de kopgroep op het peloton was toen ruim anderhalve minuut.

De eerste beklimming van de dag was de Cote de Saint-Martin-Terressus van de vierde categorie. De kopgroep had toen een voorsprong van ruim anderhalve minuut. Burgaudeau kwam als eerste boven en pakte het enige puntje en de kopgroep bouwde hun voorsprong weer wat uit. De tweede beklimming, de Cote d'Eybouleuf ook van de vierde categorie, was niet lang daarna. Wederom was het Burgaudeau die als eerste bovenkwam. De voorsprong van de kopgroep bleef geruime tijd rond de twee minuten schommelen.

Zo'n 50 kilometer voor de finish was het verschil teruggelopen tot maar een halve minuut. Asgreen probeerde met twee versnellingen weg te geraken uit de kopgroep. Bij de tweede kreeg hij alleen Erviti mee.
De volgende col die bedwongen moest worden was de Cote de la Croix du Pey van de derde categorie. Achter in het peloton, waar Jumbo nu de regie voerde, moesten al snel renners lossen. Inmiddels waren Benoot en Kragh Andersen uit het peloton ontsnapt. Zij haalden Erviti en Asgreen bij en gingen hen voorbij en het duo van Sunweb kreeg gezelschap van Soler. Die laatstgenoemde kwam als eerste boven. Vervolgens ontstond er een kopgroep van zes man met maar liefst drie renners van Sunweb. Achter de kopgroep een achtervolgende groep en daarachter het peloton.

De laatste beklimming was de Suc au May van de tweede categorie. Soler maakte tempo en Hirschi kon volgen en ging hem even later voorbij. Alaphilippe was inmiddels uit het peloton ontsnapt en sloot aan bij de achtervolgende groep. Ondertussen kwam Hirschi als eerste boven op 21 seconden gevolgd door de eerste achtervolgers. Het peloton volgde op een kleine anderehalve minuut. De voorsprong van Hirschi op zijn achtervolgers liep langzaam op.

Tien kilometer voor de finish was het verschil tussen Hirschi en Soler en Schachmann 38 tellen. Tien seconden daarachter zat de groep Alaphilippe en die sloten even later bij het duo aan. Die groep werkte niet goed samen, er werd continue gedemarreerd en men stond weer stil. Hierdoor was de voorsprong van Hirschi acht kilometer voor de meet 43 seconden. De Zwitser wist in tegenstelling tot afgelopen zondag nu wel zijn voorsprong te behouden en hij kwam als winnaar over de meet.

Nintendo Switch Fortnite console aangekondigd

Nintendo heeft aangekondigd dat het met een speciale Nintendo Switch Fortnite komt. De bundel bevat naast een speciale Switch ook extra in-game extra’s voor Fortnite. Naast de extra's krijg je ook nog 2000 V-Bucks. De Switch is versierd met Fortnite figuren en heeft blauwe en gele Joy-Con controllers. 

De Nintendo Switch komt eind oktober uit. Wat hij gaat kosten is op dit moment nog niet duidelijk.

Nintendo
Nintendo

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 37

Een vleugje horror, een sprankje Scandinavisch drama, een paar documentaires en een film uit Tunesië. Lekker divers weer, mensen! Het is geen grote lijst, dus als je niet echt iets leuks ziet, check dan vooral nog even de trailers van vorige week of de week ervoor om te zien wat er nog steeds te zien is.

Antebellum

De angstaanjagende nieuwe horrorfilm van de producenten van Get Out en Us. Succesvol schrijfster Veronica Henley (Janelle Monáe) zit gevangen in een gruwelijke werkelijkheid. Ze moet de confrontatie aangaan met het duistere verleden en het mysterie ontraadselen, voor het te laat is…

Love Sarah

Vastbesloten om de droom van haar overleden moeder, het openen van een bakkerswinkel in het Londense Notting Hill, uit te laten komen besluit de 19-jarige Clarissa de hulp van haar moeders beste vriendin Isabella en haar vervreemde excentrieke oma Mimi in te schakelen. De drie generaties vrouwen zullen hun rouw, onzekerheden en onderlinge verschillen moeten zien te overwinnen om de herinnering aan de door hen zo geliefde Sarah levend te houden door hun winkel te vullen met liefde, hoop én kleurrijk gebak van over de hele wereld.

Barn

Indringende en meesterlijk geconstrueerde film over de dramatische nasleep van een ongeval op een school in Oslo. Tijdens de pauze leidt een ruzietje tussen twee klasgenoten tot de dood van de 13-jarige Jamie. Wat was de oorzaak en waarom schoot het toezicht tekort? Beschuldigingen, speculaties en conflicterende emoties bemoeilijken het verwerkingsproces van deze tragische gebeurtenis...

Helmut Newton: The Bad And The Beautiful

Deze documentaire vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

Sidik en de panter

De enige vrienden van de Koerden zijn hun bergen’ zegt Sidik. In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt hij als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Sidik is er van overtuigd dat de panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terugkeert naar dit gebied. Mocht de panter hier inderdaad gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt. Hiermee zou zijn geboortegrond eindelijk beschermd zijn. Op zijn tochten door het ongetemde berglandschap ontmoet Sidik bewoners, stropers, oorlogsweduwen, en overlevenden. Hij deelt herinneringen en noteert hun verhalen in zijn dagboek. Een gesprek met een jongere landgenoot die graag naar Europa wil vertrekken, laat de spanning tussen de verschillende generaties zien en maakt duidelijk dat niet iedereen even verknocht is aan zijn wortels als Sidik. De liefde voor deze streek spat van het scherm in deze persoonlijke en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en moederlandsliefde.

Un Fils

Un Fils is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui. Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot.

Rutte en De Jonge krijgen brief van veroordeelde bedreiger

Een Tilburger die in juni tweets verzond met doodsbedreigingen aan het adres van Mark Rutte en Hugo de Jonge gaf het grif toe… Hij was het niet eens met de coronamaatregelen en dat liet hij weten ook. Tijdens het verhoor bij de politie kwam pas het besef dat de openbare teksten als forse bedreigingen te kwalificeren waren. Naast een geldboete legde de politierechter hem als bijzondere voorwaarde op een brief aan de bewindslieden te sturen.

'Dit gaat te ver’
De Tilburger ventileerde in juni op Twitter zijn frustratie over de coronamaatregelen. De rechter was er kort over; "Je mag in ons vrije land een mening hebben, maar dit gaat te ver." De verdachte uitte in meerdere tweets doodsbedreigingen. De Officier van Justitiehield rekening met het feit dat de verdachte hier eerlijk en open over was in een verklaring bij de politie. Maar daarnaast rekende de OvJ het de man zwaar aan dat hij toch zelfs een huurmoord insinueerde. Zij eiste daarom een geldboete van 1500 euro en een maand lange voorwaardelijke celstraf.

Excuusbrief
De Tilburger verliet het Bredase gerechtsgebouw uiteindelijk met een geldboete van 750 euro en de opdracht om de ministers een brief te schrijven. De man zit nog wel op Twitter, maar houdt het bij het maken van grapjes.

Tennisser Koolhof in US Open-finale

Tennisser Wesley Koolhof staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van een Grand Slam-toernooi. De 31-jarige Gelderlander speelt donderdag de eindstrijd van het dubbelspel op de US Open in New York.

Samen met de Kroaat Nikola Mektic is Koolhof als achtste geplaatst. In de halve finales nam het duo het op tegen het Amerikaans-Britse duo Rajeev Ram/Joe Salisbury, als derde geplaatst. Met 7-6 (3), 6-4 waren Koolhof en Mektic een maatje te groot voor het duo dat in januari de Australian Open won.

Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense kompaan Horia Tecau, in 2017 al goed voor de titel in New York, sneuvelden in de halve eindstrijd. Mektic' landgenoot Mate Pavic en de Braziliaan Bruno Soares waren met 6-4, 7-5 te sterk voor Rojer en Tecau.

De dubbelfinale bij de vrouwen gaat tussen het Amerikaans-Chinese duo Nicole Melichar/Xu Yifan, als derde geplaatst, en Laura Siegemund (Duitsland)/Vera Zvonareva (Rusland). Melichar en Xu klopten het Amerikaanse duo Asia Muhammad/Taylor Townsend met 4-6, 6-3, 6-7 (7), terwijl Siegemund en Zvonareva in een fraaie halve finale te sterk waren voor de jonge Russinnen Anna Blinkova en Veronika Kudermetova: 5-7, 6-3, 7-5.

De finale met Koolhof en Mektic gaat rond 21.00 uur Nederlandse tijd van start, live te zien via Eurosport en/of de Eurosport Player. De vrouwenfinale in het dubbelspel staat voor vrijdag op de planning.

Thiem en Medvedev in halve finales US Open

Tennisser Dominic Thiem is nog altijd prima op dreef voor zijn vierde Grand Slam-finale. De als tweede geplaatste Oostenrijker schakelde in New York in de kwartfinales van de US Open de jonge, als 21e geplaatste Australiër Alex de Minaur bijzonder overtuigend uit: 6-1, 6-2, 6-4.

In de halve eindstrijd speelt Thiem tegen de nummer drie van de plaatsingslijst, Daniil Medvedev. De verliezend finalist van vorig jaar nam het in een Russisch onderonsje op tegen Andrey Rublev (10), een duel dat Medvedev in een lange driesetter won: 7-6 (6), 6-3, 7-6 (5).

De Duitser Alexander Zverev is als vijfde geplaatst, maar staat na de Australian Open van dit jaar wel pas voor de tweede keer in de halve finales van een Grand Slam. Zverev begon erg stroef tegen de Kroaat Borna Coric (27), maar draaide het duel langzaam om: 1-6, 7-6 (5), 7-6 (1), 6-3.

Zverev speelt om een finaleplek tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta (20), die na de US Open van 2017 zijn tweede halve finale op een Grand Slam gaat spelen. Carreño Busta versperde de weg naar de eindstrijd voor de jonge Canadees Denis Shapovalov (12): 3-6, 7-6 (5), 7-6 (4), 0-6, 6-3.

Nintendo vraagt ontwikkelaars games voor de Switch 4k ready te maken

Volgens Bloomberg heeft Nintendo ontwikkelaars gevraagd hun games voor de Switch 4k ready te maken. Dat zou betrekking kunnen hebben op het feit dat Nintendo met een pro versie gaat komen die over krachtigere hardware zou beschikken.

Daarnaast heeft Bloomberg ook vernomen dat Nintendo de productie voor de Switch flink heeft opgeschroefd. De Switch was tijdens eerder dit jaar niet overal goed leverbaar. Nintendo wil dat voorkomen als de feestdagen komen.

SWITCH

Madden 21

American Football blijft een amerikaans iets. Nadat de Admirals vertrokken zijn uit nederlands hoor je er amper nog wat van. De super bowl wordt dan nog wel bekeken, maar verder heeft de sport weinig animo in ons land. Daarom begin ik altijd met veel enthousiasme aan de games. Dit keer konden we aan de slag met Madden 21. Voor het eerst dat we Tom Brady in een ander team zien dan de New England Patriots.

Koning en staatssecretaris verdiepen zich in HR-proeftuinen van Defensie

“De wereld verandert. Dat vraagt om een flexibel inzetbare krijgsmacht. Die moet er staan, of het nu gaat om het bieden van hulp na een orkaan, om te opereren in NAVO-verband of bij te springen tijdens deze COVID-19-pandemie.” Zo vertelt staatssecretaris van Defensie Barbara Visser. Gisteren was zij samen met koning Willem-Alexander op bezoek in Uden om te horen wat de ervaringen zijn in de HR-proeftuinen van Defensie. Daar wordt gewerkt aan toekomstbestendige personeelszaken.

Dit zogenoemde HR-model moet ervoor zorgen dat Defensie nu en in de toekomst kan beschikken over voldoende, goed opgeleid en gemotiveerd personeel. Volgens Visser vraagt dat dan ook om een HR-model dat van deze tijd is. “Het moet flexibel zijn en eraan bijdragen om het beste uit onze medewerkers te halen. Ik denk aan het vroegtijdig signaleren en faciliteren van talent, maar ook aan maatwerk zodat iedereen zich verder kan ontwikkelen, in elke levensfase. Deze proeftuinen helpen dat HR-model van de toekomst vorm te geven.”

Het nieuwe HR-model gaat samen met een toekomstbestendig bezoldigingssysteem. Daarmee hoopt Defensie niet alleen personeel te behouden, maar ook nieuw personeel aan zich te binden.

Decentraal ingericht
Bij de proeftuinen worden nieuwe vormen van onder meer werving, selectie, aanstelling en loopbaanontwikkeling in de praktijk getest. De proeftuinen zijn bewust decentraal ingericht: dichterbij de operatie, bij het personeel en bij regionale partners. De ervaringen zijn van belang om het HR-model verder te ontwikkelen. Naast Uden (Volkel) zijn er ook nog proeftuinen op Defensielocaties in Den Helder, Oirschot, De Peel en Utrecht.

Aandacht voor regionale aanpak
De koning en Visser waren vooral geïnteresseerd in de ervaringen met regionale werving en selectie en het maatwerk bij de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Verder ging de belangstelling uit naar samenwerking met organisaties in de regio, zoals het onderwijs, andere overheden en het bedrijfsleven.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Williams naar halve finales US Open, Azarenka vernedert Mertens

Tennisster Serena Williams staat in de halve finales van de US Open. De als derde geplaatste Amerikaanse jaagt in New York op het record van Margaret Court, die 24 Grand Slam-titels won in het enkelspel, één meer dan Williams.

In de kwartfinales nam Williams het op tegen de in topvorm verkerende en ongeplaatste Bulgaarse verrassing Tsvetana Pironkova. Die won ook tegen Williams de eerste set, maar daarna doofde het sprookje langzaam uit en maakte de Amerikaanse het alsnog af: 4-6, 6-3, 6-2.

De Wit-Russische Viktoria Azarenka, na zwangerschap, een voogdijstrijd en andere problemen eindelijk weer op de weg terug, maakte grote indruk. De ongeplaatste oud-finaliste (2012 en 2013) stuurde de als zestiende geplaatste Belgische Elise Mertens met welgeteld één game op zak terug naar huis: 6-1, 6-0.

Oud-winnares Naomi Osaka (2018), nu als vierde geplaatst, maakte een einde aan de hoop van thuisspeelster Shelby Rogers, die na Roland Garros 2016 haar tweede Grand Slam-kwartfinale speelde. Osaka was simpelweg een maatje te groot en won met 6-3, 6-4.

De Amerikaanse Jennifer Brady, als 28e geplaatst, haalde voor het eerst de kwartfinales op een Grand Slam-toernooi, maar daar bleef het niet bij: ze stuurde de als 23e geplaatste Yulia Putintseva met 6-3, 6-2 terug naar Kazachstan.

Tawna komt ook in Crash Bandicoot 4: It's About Time

Crash zijn vriendin wordt speelbaar in Crash Bandicoot 4: It's About Time. In een nieuwe video maken we kennis met  Tawna, eigenlijk de grote held van het verhaal in een andere dimensie. Ze heeft een grappling hook waarmee ze snel door levels heen kan gaan. 

In Crash 4 zijn de bekende namen terug en vallen zij het complete multiverse aan. Crash en Coco moeten vier 'Quantum Masks' verzamelen en de slechteriken tegenhouden. De game heeft nieuwe vaardigheden, meer speelbare personages en biedt verder gewoon weer ouderwets Crash.  Crash Bandicoot 4: It's About Time komt 2 oktober uit voor PlayStation 4 en Xbox One. 


No More Heroes 3 haalt 2020 niet meer

Het was een onschuldige tijd toen men het idee had dat de coronacrisis weinig tot geen effect zou hebben op de gameindustrie. Het nieuwste slachtoffer is No More Heroes 3 van Grasshopper. De game gaat 2020 niet meer halen.

In een update laat de ontwikkelaar weten inmiddels een goede transitie te hebben gemaakt naar de nieuwe situatie, maar dat de ontwikkeling van de game hier een negatieve impact van heeft gehad. No More Heroes 3 maakt nu dan ook de sprong naar 2021, maar wanneer precies is nog niet duidelijk.

No More Heroes 3 komt exclusief naar Nintendo Switch.

Oranje Leeuwinnen verslaan Ajax in populariteitswedstrijd

In de lijst met favoriete sportteams scoort het Nederlands voetbalelftal Vrouwen beter bij het Nederlandse publiek dan Ajax, blijkt uit het Sportsector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Max Verstappen is de meest favoriete sporter. Opvallend is de negende plek van Klaas-Jan Huntelaar. De Ajacied stond ook tien jaar geleden samen met 5 andere voetballers in de top 10 lijst. Anno 2020 is hij de enige voetballer in deze ranglijst. Ook Ireen Wüst en Anky van Grunsven staan na 10 jaar weer in de top 10 van favoriete sporters. Aan het onderzoek deden 13.000 Nederlanders mee sinds 2010.

Advies aan KNVB: zet de Oranjevrouwen in de spotlights om voetbal populairder te maken
Merkadviseur Hendrik Beerda; ‘Op dit moment kent de Nederlander nog geen enkele topvoetbalster van naam. Dat is jammer en eigenlijk ook onnodig. Want naast de sterke prestaties worden de Oranje-vrouwen onder zowel vrouwen als mannen geroemd om hun sympathieke imago. Juist omdat de sport van oudsher veel populairder is onder mannen, is dit een heel waardevol inzicht. Dus om de populariteit van voetbal te verbeteren, moeten de Oranje-dames veel meer in de spotlights worden gezet. Meer zendtijd op TV, meer deelname aan bekende social media platformen en meer campagnes. En uiteraard goed blijven presteren!’

Nederlandse sportclubs en -teams met de sterkste reputatie* in 2020

  1. Nederlands voetbalelftal Vrouwen
  2. Ajax
  3. Feyenoord
  4. Nederlands voetbalelftal Mannen
  5. PSV
  6. AZ
  7. Vitesse
  8. Sparta Rotterdam
  9. FC Twente
  10. FC Utrecht

Fietsen en schaatsen zijn even populair als voetbal
Dat de voetbalsector wel een imago-boost kan gebruiken blijkt uit een vergelijking met andere sporten. Fietsen en schaatsen blijken net zo’n sterke reputatie te hebben als de voetbalsport. Maar voetbal wekt vooral een ruig en weinig sympathiek beeld op bij de brede bevolking. Wel staat voetbal met stip op de eerste plek als het gaat om de internationale allure. Ruim vóór wielrennen en schaatsen. De achterban van de drie belangrijkste sporten verschilt vooral qua leeftijd en geslacht. Voetbalfans zijn vooral vaak man en dertiger. De grootste liefhebbers van fietsen en schaatsen zijn 55-plus.

Sporten met de sterkste reputatie* in 2020 (index; sport met de sterkste reputatie = 100)

  1. Voetbal (index: 100)
  2. Fietsen (100)
  3. Schaatsen (100)
  4. Wandelen (98)
  5. Zwemmen (95)
  6. Wielrennen (94)
  7. Atletiek (91)
  8. Tennis (91)
  9. Wintersport (86)
  10. Gymnastiek (86)

Minder Nederlandse voetbalhelden
Dat het Nederlandse hart steeds minder snel gaat kloppen van het Nederlandse voetbal blijkt uit de verschuivingen in de lijst van favoriete topsporters in de afgelopen tien jaar. In 2010 stonden Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooy, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Dirk Kuijt nog in de top 10. Anno 2020 is Klaas-Jan Huntelaar de enige voetballer in deze ranglijst. Max Verstappen is nu de favoriete sporter van Nederland.

Nederlandse topsporters met de sterkste reputatie* in 2020 en 2010

2010

  1. Edwin van der Sar
  2. Sven Kramer
  3. Marianne Timmer
  4. Ruud van Nistelrooy
  5. Anky van Grunsven
  6. Rafael van der Vaart
  7. Ireen Wüst
  8. Klaas-Jan Huntelaar
  9. Arjen Robben
  10. Dirk Kuijt

2020

  1. Max Verstappen
  2. Sven Kramer
  3. Epke Zonderland
  4. Ireen Wüst
  5. Rico Verhoeven
  6. Dafne Schippers
  7. Anky van Grunsven
  8. Tom Dumoulin
  9. Klaas-Jan Huntelaar
  10. Michael van Gerwen


Onderzoek onder 13.000 respondenten sinds 2010
Het Sportsector Merkenonderzoek is in 2010 met de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld. Sindsdien zijn 13.000 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd over de reputatie van alle organisaties en professionals die in de Nederlandse sportsector actief zijn. De reputatie van de 25 meest beoefende, georganiseerde sporten wordt ook gemeten. Het onderzoek wordt in eigen beheer uitgevoerd en heeft dus geen opdrachtgever of andere belanghebbende.

*Reputatie is gemeten op 3 de pijlers van merkkracht: naamsbekendheid, waardering en binding

Nederland beschermt komende maanden luchtruim Benelux

Nederland is de komende maanden verantwoordelijk voor de bescherming van het luchtruim van de Benelux. Op Vliegbasis Volkel staan vanaf vandaag tot en met 24 september en van 19 november tot en met 14 januari 2021 F-16’s gereed. Voor Vliegbasis Leeuwarden geldt dat van 25 september tot en met 18 november.

Voor de zogenoemde QRA (quick reaction alert) leveren Nederland en België per toerbeurt jachtvliegtuigcapaciteit. Permanent staan er 2 F-16’s klaar met een korte waarschuwingstijd. Zij komen in actie bij onder meer een schending van het luchtruim van Nederland, België of Luxemburg. Dat gebeurt vanaf de vliegbases Volkel en Leeuwarden en de Belgische bases Kleine-Brogel en Florennes.

Binnen enkele minuten
De QRA kan binnen enkele minuten opstijgen om een toestel te onderscheppen. Dat gebeurt bijvoorbeeld omdat er geen contact met een toestel is te krijgen of omdat het zonder toestemming het luchtruim invliegt.

De onderscheppingstaak wordt voor Nederland gecoördineerd vanuit het Air Operations Control Station (AOCS) in Nieuw Milligen. Deze eenheid monitort 24 uur per dag het Nederlandse luchtruim met militaire radars.

In België gebeurt dit onder verantwoordelijkheid van het Control and Reporting Centre in Glons. Luchtgevechtsleiders werken binnen Europa nauw samen op het moment dat een ongeïdentificeerd vliegtuig naar een naburig land dreigt te vliegen. Zo kan tijdig worden ingespeeld op een mogelijke dreiging.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Tour: Etappe 12 - Het heuvelland in met de kortste langste rit ooit

Twee sprintetappes achter de rug, nu gaat de tweede week van de Tour de France écht beginnen. Vandaag wachten er 218 kilometers op de heren, de langste rit van deze Tour, de enige rit van meer dan 200 kilometer - het is een schande - en de kortste langste rit ooit.

We rijden van Chauvigny naar Sarran en onderweg is het bijna constant heuvelachtig. Stukje omhoog, stukje omlaag, je snapt het wel, een prima dag voor een paar man die zin hebben in een ellenlange aanval waar het peloton verder weinig aandacht aan gaat besteden.

Voor meer uitgebreide informatie verwijzen we natuurlijk weer door naar Rellende_Rotscholier. Daar lezen we onder meer dat we vandaag door de geboorteplaats rijden van de legendarische Raymond Poulidor, de populairste Franse renner ooit en dit jaar voor het eerst niet meer aanwezig in de Tour - hij overleed in november, 83 jaren jong.

Enfin, het is een lange rit en dus beginnen we op tijd: om 11.50 is het vertrek, op het middaguur valt de startvlag. Eurosport is er gelijk bij, de NOS om 13.30 uur en Sporza ook, want dan is het niet te missen Journaal voorbij. De finish ligt grofweg tussen vijf en half zes.

De route van vandaag (Bron: letour.fr)
De route van vandaag (Bron: letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: letour.fr)

Wakker Dier Liegebeest-verkiezing 2020

Wakker Dier nomineert vandaag vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2020. Het gaat om de ‘Nederland draait op zuivel-campagne' van de NZO, ”stressvrije” plofkippen van Kloeke Kip, “verantwoorde kweek” en “duurzame visserij” van ASC en MSC met onverdoofd geslachte vissen, “kleinschalige” zuivel uit een megakoeienstal van Gijs en “plantaardige” margarine van Zeeuws Meisje mét melkbestanddelen.

Sinds 2009 organiseert Wakker Dier jaarlijks de Liegebeestverkiezing om misleiding en leugenachtige uitspraken over dierenwelzijn bloot te leggen. “Sommige bedrijven zijn meesters in het verhullen van dierenleed met mooie praatjes. Zo hoeven ze geen stappen te zetten waar de dieren echt iets aan hebben,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. “Hierdoor benadelen ze écht diervriendelijker producten.” Mensen kunnen van 10 tot en met 29 september stemmen. Woensdag 30 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Nederland draait op voor zuivel (NZO)
De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) zendt een tv-spot uit met als boodschap “Nederland draait op zuivel”. Maar Nederland draait vooral óp voor zuivel: met 27 procent levert de melkveehouderij van alle sectoren de grootste bijdrage aan de stikstofcrisis. Wakker Dier won eerder een zaak bij de Reclame Code Commissie, over een aantal misleidende claims in deze bredere campagne van NZO.

Eén miljoen “stressvrije” plofkippen (Kloeke Kip)
Kloeke Kip uit Grubbenvorst houdt 250 duizend plofkippen, en wil doorgroeien naar een gigastal met één miljoen kippen. Op haar website spreekt ze van “eerlijke kip”, “stressvrij” en ”een focus op het welzijn van het dier”. Klinkklare onzin, aangezien deze kipproducent plofkippen verkoopt.

‘Verantwoorde’ onverdoofd geslachte vis - mét keurmerk
De viskeurmerken ASC en MSC spreken van “verantwoorde kweek” en “duurzame visserij”, maar staan toe dat hun vissen zonder verdoving worden geslacht. Vissen worden bijvoorbeeld op ijs gelegd waar ze langzaam stikken; anderen worden zelfs levend opengesneden. Vissen ervaren net als alle dieren pijn, stress en angst.

De “kleinschalige” megastal (Gijs)
Het merk Gijs, exclusief te koop bij Plus, zet zijn zuivel in de markt als “kleinschalig en ambachtelijk”. Een groot deel van de melk komt echter uit een megastal. Met zevenhonderd koeien is dit bedrijf ongeveer zeven keer zo groot als een gemiddelde melkveehouderij in Nederland.

“Plantaardige” margarine (Zeeuws Meisje)
Zeeuws Meisje lijkt mee te gaan met de huidige vegan-trend. “Plantaardig” staat in hoofdletters op de bak- en braadmargarine. Maar wie bij de ingrediënten kijkt, ziet melkbestanddelen staan. Zo fopt Zeeuws Meisje iedereen die melk wil vermijden.

Voorgaande jaren
Vorig jaar won Albert Heijn met zijn AH-kipverpakking waarop “meer ruimte” stond, terwijl deze supermarkt de kippen van AH juist de minste ruimte geeft. De verpakking (ook door de Reclame Code Commissie misleidend bevonden) is inmiddels aangepast. In 2018 won de Rabobank vanwege een reclamespot waarin ze doet alsof ze de voedingssector gaat verduurzamen, terwijl de bank in werkelijkheid miljarden euro’s investeerde in onder meer megastallen.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

FOK! Wat een weer: warm weer op komst

Hallo!  

Een uitgeblust frontje trok gisteren langzaam van noordwest naar zuidoost over het land. Daar viel op sommige plaatsen ook een klein beetje regen uit. Dit is voorlopig wel de laatste neerslag die we gezien hebben de komende tijd. In het zuiden scheen de zon nog behoorlijk en liep het kwik op tot een mooie 24 graden. Onder de bewolking bleef het frisser.

Vandaag is het droog met zonnige perioden. De maxima liggen tussen de 17 en 20 graden. Er staat weinig wind.

Aan het einde van de week bouwt zich een krachtige hoogterug op boven onze omgeving en daarmee wordt steeds warmere lucht aangevoerd. Het is zelfs niet uitgesloten dat we op maandag en dinsdag in het zuiden de 30 graden gaan halen. Ook elders is het dan met 26 tot 29 graden erg warm. 

De komende dagen ligt het kwik nog rond de 20 graden en loopt in het weekend dan op. De gehele periode is het droog en is er veel ruimte voor de zon.

Tot morgen!

Weerman P.  

Meer weer op FOK!

Mooie wolkenvelden in Haps (Foto: Charged)
Mooie wolkenvelden in Haps afgelopen weekend. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.