Zwaargewicht Povetkin slaat Whyte knockout

Voor de boksliefhebbers keren we ook nog even terug naar het weekeinde, want ook het boksen komt langzamerhand weer op gang. Het ene weekeinde staat er wat meer op het programma dan het andere weekeinde, maar ook de wereldtitels staan zachtjesaan weer op het spel.

Dillian Whyte (27-1, 18 KO's) - Alexander Povetkin (35-2, 24 KO's)
De twee zwaargewichten vochten in het Engelse Brentwood om de interim WBC-titel en Whyte leek een maatje te groot voor de 40-jarige Rus. De acht jaar jongere Brit werkte Povetkin in de vierde ronde twee keer naar het canvas, maar in de vijfde ronde sloeg Sasha ineens kneiterhard toe: met een joekel van een linker uppercut mepte hij Whyte naar de grond en was het gevecht voorbij.

Katie Taylor (15-0) - Delfine Persoon (44-2)
De Ierse Katie Taylor stapte na de Olympische Spelen van 2016, waar ze haar goud niet kon verdedigen, over naar de professionals en met succes: binnen een jaar had ze de WBA-wereldtitel in het lichtgewicht te pakken en in april 2018 kwam daar ook de IBF-titel bij. Vorig jaar won ze de WBO-titel van Rose Volante en pakte ze de WBC en The Ring-titels van de Belgische Delfine Persoon.

Na hun gevecht in juni vorig jaar stond er een rematch tussen Taylor en Persoon gepland, waarin de Belgische revanche wilde halen - het eerste gevecht leverde een controversiële beslissing op. De dames gingen er opnieuw tien ronden tegenaan en helaas voor Persoon zat wraak er niet in: alle juryleden wezen Taylor aan als winnares, waarmee ze dus alle vijf wereldtitels in het lichtgewicht verdedigde.

Shawn Porter (30-3, 17 KO's) - Sebastian Formella (22-0, 10 KO's)
In Los Angeles stonden de Amerikaan Porter en de Duitser Formella tegenover elkaar met als inzet de vacante WBC Silver-titel in het weltergewicht (-66,7kg), met als inzet een gevecht tegen wereldkampioen Errol Spence Jr, die Porter vorig jaar onttroonde. Porter domineerde zijn eerste gevecht sinds zijn nederlaag tegen Spence en won met de maximale reguliere score van alle drie juryleden.

Eleider Alvarez (25-1, 13 KO's) - Joe Smith Jr (25-3, 20 KO's)
In augustus 2018 won Alvarez de wereldtitels bij de WBO en IBA in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) door Sergey Kovalev te verslaan, maar de Rus sloeg in februari al terug. Na een simpele zege op Michael Seals vocht Alvarez nu tegen Smith, met als inzet een gevecht om de wereldtitel tegen een nog onbekende tegenstander; Kovalev verloor zijn titel in november vorig jaar tegen Canelo Alvarez.

Smith was dit keer het hele gevecht de betere en in de negende ronde zette hij de puntjes op de i: na een paar seconden mepte hij Alvarez dwars door de touwen, waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte.

Alvarez - Smith