Gladbach-fan weigert naam rivaal uit te spreken in TV-quiz

Trouw zijn aan je club kan soms flinke gevolgen hebben, dat merkte een Duitse Borussia Mönchengladbach-fan onlangs. Hij nam deel aan een quiz bij de ARD toen er een vraag voorbij kwam over 1. FC Köln, de aartsrivaal van Gladbach. De man weigerde die te vraag te beantwoorden en daardoor staat de man nu een beloning te wachten van zijn club en de hoofdsponsor.

In de quiz werd gevraagd welke club vorig jaar kampioen werd in de Duitse tweede klasse. Na een korte aarzeling besloot de man de vraag niet te beantwoorden, terwijl hij het correcte antwoord uiteraard wist. "Nee, die naam spreek ik niet uit", aldus de quizkandidaat die weigerde de naam FC Köln in de mond te nemen. Deze clubtrouw koste de man een deel van het prijzengeld, een offer dat hij met liefde maakte.

Borussia Mönchengladbach kan de trouw van de fan aan de club wel waarderen en is nu op zoek naar de man om hem te belonen. "Dit voorbeeldig gedrag moet beloond worden", twitterde Mönchengladbach. "Beste kandidaat, neem alsjeblieft contact met ons op. Wij en onze hoofdsponsor Flatex hebben iets voor jou."

Uiteindelijk won de man 2.500 euro in de quiz maar dat had dus hoger uit kunnen pakken. "Maar als Mönchengladbacher zal ik die naam nooit noemen, voor geen geld ter wereld", aldus de trouwe fan, zo lezen we op Sportwereld.be.