Southampton trakteert Man City op nederlaag; Uitgeblust Liverpool wint van Aston Villa

Manchester City heeft drie dagen na de galashow tegen Liverpool (4-0-zege) een nederlaag geleden op bezoek bij Southampton: 1-0. Liverpool herstelde zich zondag juist door op Anfield met 2-0 te winnen van Aston Villa.

Manchester City heeft moeite zich te focussen op de Premier League, erkende manager Pep Guardiola. Met de besliste strijd om de Engelse titel was de blik gericht op de prijzen die nog wel te winnen zijn; de FA Cup en de Champions League.

Tegen Southampton voelden The Citizens zich gedwongen extra inspanningen te leveren na een zeer opvallend doelpunt van Che Adams. Na knullig balverlies van Oleksandr Zinchenko schoot de aanvaller de bal van ruim 35 meter over de ver voor zijn doel staande goalie Ederson heen; 1-0. Het was voor Adams zijn eerste goal in zijn 25e optreden in de Premier League. 

Liverpool opende tegen Aston Villa pas twintig minuten voor tijd de score via een intikker van Sadio Mané. In de slotfase besliste invaller Curtis Jones de wedstrijd met een schot van dichtbij. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd bij Liverpool, waar Georginio Wijnaldum na een uur inviel. Anwar El Ghazi deed tot een kwartier voor tijd mee bij Aston Villa. 

Zo groeit de voorsprong van Liverpool op Manchester City weer naar 23 punten. Aston Villa blijft door de nederlaag op Anfield onder de degradatiestreep. Southampton staat dertiende. 

Er waren zondag nog twee wedstrijden. Burnley speelde tegen Sheffield United 1-1 gelijk. West Ham United nam een punt mee uit Newcastle. West Ham speelde met 2-2 tegen de plaatstelijke United. De 33e speelronde wordt maandag afgesloten met een duel tussen Tottenham Hotspur en Everton.