Lekkere races openen World Superbikes-seizoen

Op het Australische Philip Island is het seizoen in de World Superbikes op uitstekende wijze geopend. Dat gebeurde zaterdag al met een uiterst interessante race, zondag volgden nog eens twee races die het kijken meer dan waard waren.

Superpolerace
Met Tom Sykes, Scott Redding en Jonathan Rea op de eerste startrij werd de zondag in Australië geopend en opnieuw pakte Rea gelijk de leiding. Toprak Razgatlioglu schoof op naar de tweede plek, voor Sykes en Michael van der Mark. Sykes viel net als een dag eerder terug, Van der Mark werd gepasseerd door Loris Baz en Alex Lowes en Redding opende volle bak de aanval op de twee leiders.

In de slotfase van de korte race opende Razgatlioglu de aanval op Rea en zo ontstond een mooi gevecht om de leiding, waar Redding en Lowes ook op de loer lagen. In de laatste bocht dook veelvoudig kampioen Rea met zijn Kawasaki onder Razgatlioglu door naar de leiding, voor de Turkse Yamaha-coureur, Redding op zijn Ducati, Kawasaki-rijder Lowes en Van der Mark op de Yamaha.

Race twee
In de volgorde van de superpolerace vertrokken de heren voor de slotrace van het weekeinde en met een geweldige start pakte Van der Mark buitenom de leiding, voor Rea en teamgenoot Razgatlioglu. Rea pakte de leiding wel snel terug, achter de eerste drie vochten Redding, Lowes en Baz om de aansluiting te pakken. Baz kwam op zijn Yamaha sterk naar voren en de Fransman ging zelfs voorbij Van der Mark naar plek twee.

Er viel geen peil op te trekken vooraan, waar Rea de meest stabiele factor leek. Baz kegelde Van der Mark bijna omver, maar beiden bleven overeind, Lowes reed zich naar plek twee en ook Razgatlioglu deed nog volop mee. Baz en Razgatlioglu kregen het in de slotfase met elkaar aan de stok en beiden vielen daarbij zover terug dat hun kans op het podium in elk geval gezien was.

Zo waren er nog vier man over die om de winst streden: Rea, Lowes, Redding en Van der Mark. In de laatste ronde gingen de twee Kawasaki's er vandoor en het was Lowes die met een banddikte de winst pakte, voor Rea en Redding, waardoor Van der Mark net als zaterdag als vierde eindigde.