Bejaarde vrouw (84) zwaargewond bij mislukte tasjesroof in Amstelveen

De politie doet in het opsporingsprogramma Bureau 020 een oproep aan mensen die eind februari getuige zijn geweest van een zeer gewelddadige straatroof aan de Borssenburg in Amstelveen. Een jonge verdachte probeert de tas van een 84-jarig vrouw te stelen. Dat lukt niet, maar het slachtoffer komt zo hard ten val dat ze meerdere verwondingen, waaronder een gebroken knieschijf, oploopt.

Op woensdag 26 februari rond 7.00 uur loopt het slachtoffer op de Borssenburg in Amstelveen. Opeens merkt ze dat een nog onbekende jongen van achteren hardhandig aan haar tas trekt. Ze laat niet los en door de kracht van het trekken komt ze hard op haar hoofd, handen en knieën terecht. Buurtbewoners horen haar schreeuwen van de pijn en bellen een ambulance.

'In het ziekenhuis blijkt dat ze een scheur in haar oogkas heeft, meerdere verwondingen in haar gezicht, een gebroken hand en een gebroken knieschijf. Kun je nagaan hoe hard deze dame gevallen is', zegt Marijke Stor van de Politie Amsterdam.

Geen beelden
De tas van de vrouw blijkt na het incident nog op straat te liggen. De politie zoekt de omgeving af naar een verdachte, maar treffen niemand aan.

Het onderzoek van de recherche heeft tot op heden nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte. Er zijn geen beelden van het incident, maar ondanks de snelheid waarmee het gebeurde heeft het slachtoffer toch iemand kunnen zien.

Ze beschrijft een jonge man van rond de twintig jaar oud. Hij heeft een lichte huidskleur en een slank postuur. Hij wordt rond de 1.75 meter geschat en fietste, na de mislukte straatroof, weg in de richting van de Rembrandtweg.

Impact
De impact van het incident is groot op de vrouw. 'Ze heeft lange tijd moeten revalideren van de val en vanwege de corona-crisis is het een erg moeilijke en eenzame tijd voor haar,' zegt Stor. De politie hoopt dat mensen die iets gezien of gehoord hebben van het incident zich melden om informatie te delen. 'Ook degenen die nog niet met ons gesproken hebben, maar wel informatie hebben.'

Heb je informatie voor de politie? Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000