IndyCar gaat weer racen

De NASCAR Cup Series begint over een dikke week weer, nu is ook bekend dat het seizoen in de IndyCar Series van start gaat. Wegens uiteraard de COVID-19-pandemie lag het seizoen stil, maar daar komt verandering in: 6 juni is de dag.

Halverwege maart had het seizoen moeten beginnen in de straten van St. Petersburg, maar nadat men al besloot om dat zonder publiek te doen werd de boel geheel opgeschoven naar een nog te bepalen datum. De races op het Barber Motorsports Park, de straten van Long Beach, het Circuit of the Americas en de double-header in Detroit werden vervolgens definitief geannuleerd.

Op 6 juni gaat het kampioenschap nu - zonder publiek - van start op de Texas Motor Speedway, we beginnen dus met een ovalrace. Juni kent drie races op de voorlopige kalender, juli heeft er vier, augustus en september elk drie - waaronder de Indy 500 op 23 augustus - en in oktober volgt de tweede race van het seizoen op de road course van Indianapolis als mogelijke seizoensafsluiter, afhankelijk van de datum van St. Petersburg.