18-jarige straatdealer 45.000 euro armer na arrestatie

De politie heeft vrijdag 24 april 2020 een 18-jarige man aangehouden op verdenking van handel in hasj. Een vervolgonderzoek in een kamer van een woning in Amsterdam-Zuid leverde ruim 1,5 kilo hasj en ruim 45.000 euro in contanten op. De hasj wordt vernietigd en het geld is in verband met de verdenking van witwassen in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en deze is verlengd. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij een rechter commissaris.

Vrijdag zag een politieman in burger dat er een vermoedelijke drugsdeal gaande was op de Kennedylaan in Amsterdam. Hij kon de vermoedelijke kopers niet controleren of laten controleren en besloot de verdachte te volgen. Op het Krugerplein in Oost had de verdachte opnieuw contact met iemand en vond er een overdracht plaats. Beide mannen worden aangehouden.

Bij de verdachte die al gevolgd werd, werd naast hasj ook geld aangetroffen en bij een onderzoek in een woning de anderhalve kilo hasj en de tienduizenden euro’s in contanten. De andere verdachte had naast de net gekochte hasj ook nog vele tientallen vermoedelijk XTC-pillen bij zich. De laatstgenoemde is na onderzoek en verhoor gisteren heengezonden.

18-jarige straatdealer 45.000 euro armer na arrestatie (Afbeelding: Politie)
18-jarige straatdealer 45.000 euro armer na arrestatie (Afbeelding: Politie)