WWE 2K Battlegrounds aangekondigd, dit jaar geen WWE 2K-simulatie

2K Games heeft een open brief gepubliceerd waarin de toekomstplannen voor de WWE-franchise wordt beschreven. De brief bevat de aankondiging van een nieuw spel in ontwikkeling: WWE 2K Battlegrounds. De brief bevat ook een overzicht van de toekomst voor de WWE 2K simulatiefranchise en meldt een mijlpaal voor WWE SuperCard, het verzamelkaartspel.

Zoals je in de trailer kunt zien is WWE 2K Battlegrounds een WWE-game-ervaring met arcade-achtige actie en over-the-top WWE Superstar-designs, -omgevingen en -moves. De game wordt ontwikkeld door Sabre Interactive, de studio achter NBA 2K Playgrounds. Het spel moet ergens in de herfst uitkomen.

Over de nogal met bugs geplaagde WWE 2K20 zijn ze bij 2K duidelijk. Ze hebben alle klachten en feedback gehoord. Sinds de lancering hebben ze vijf patches uitgebracht, die honderden gemelde problemen aanpakken. Er zijn alsnog vier WWE 2K20 Originals DLC-uitbreidingen uitgebracht om de ervaring verder uit te bouwen en te verbeteren. De community heeft ondertussen gevraagd om de WWE 2K19-servers draaiend te houden. 2K Games laat ze voorlopig aan staan.

Gelukkig hebben ze geleerd dat elk jaar een game onder hoge druk er uit persen niet werkt, zeker niet als je ook nog eens van ontwikkelstudio moet wisselen. In 2020 zal er dan ook geen WWE 2K-simulatiespel uitgebracht worden. De uitgever geeft het ontwikkelteam van Visual Concepts meer tijd om zaken op orde te brengen. Ze beloven nu een game die de WWE 2K-veteranen zal vermaken, evenals nieuwkomers die voor de allereerste keer de ring willen betreden.

Patrick Gilmore is aangeworven om de nieuwe Executive Producer te worden en deze inspanningen bij Visual Concepts te leiden. Patrick heeft meer dan 25 jaar ervaring in videogames. Hij is begonnen met Disney's Aladdin op de Sega Genesis, maar heeft ook franchises zoals Killer Instinct, Medal of Honor en, recentelijk, Amazon's New World op zijn cv. Hij zal toezicht houden op de ontwikkeling van de nieuwe WWE 2K en de komende maanden zul je meer van hem en het team horen.

WWE SuperCard heeft onlangs een mijlpaal van meer dan 20 miljoen installs bereikt. Er zullen meer updates voor deze kaartgame volgen. We kunnen meer card tiers, spelmodi, in-game-evenementen en aankondigingen verwachten.