In The Heights danst naar volgende zomer

Dat er niet veel meer overblijft van de filmreleases van 2020 is inmiddels wel duidelijk. Nu vandaag door het kabinet bekend is gemaakt dat de bioscopen in Nederland in ieder geval nog een tijdje dicht zullen blijven, wordt er nog een titel toegevoegd aan het rijtje verplaatste films. 

In The Heights, een film gebaseerd op hitmusical van Lin-Manuel Miranda, die op zijn beurt weer verantwoordelijk was voor de liedjes van de Disney-hit Moana, vertelt het verhaal van Usnavi. De film speelt zich af in Washington Heights, een buurt in New York. Wanneer Usnavi (Anthony Ramos, A Star Is Born) een erfenis in handen krijgt, staat hij voor de beslissing; kiest hij voor zijn vertrouwde eigen winkel of zoekt hij het hogerop?

Het was Miranda's eerste musical die een plek kreeg op Broadway, voor zijn megasucces met de musical Hamilton. De musical won in 2008 de Tony Awards voor Best Musical en Best Original Score en sloot haar deuren na 1184 shows.

De film zou oorspronkelijk deze zomer uitkomen, maar werd al eerder van het releaseschema van Warner Bros' afgehaald, nadat wereldwijd de bioscopen hun deuren moesten sluiten. Het post-productieproces was zo goed als afgerond. Er zouden enkel nog wat wijzigingen aan de soundtrack aangebracht moeten worden. 

In The Heights is geregisseerd door Jon M. Chu, die eerder de regie deed van Crazy Rich Asians. De film staat nu op de planning voor 18 juni 2021 in de VS. Bekijk de trailer hieronder.