Jamie Lewis wint openingsavond Darts at Home ten koste van Wright en Zonneveld

Jamie Lewis is vrijdag de eerste groepswinnaar geworden op de PDC Home Tour. De Welshman troefde onder anderen wereldkampioen Peter Wright en Niels Zonneveld af en plaatste zich zodoende ook als eerste voor de tweede fase van het nieuwe digitale dartstoernooi.

Lewis, halvefinalist op het WK van 2018, begon de avond matig met een nederlaag tegen Zonneveld (3-5), maar herstelde zich daarna met zeges op Wright (5-1) en Peter Jacques (5-4). Hij stond net als Wright, die wel won van Jacques (5-4) en Zonneveld (5-1), op vier punten, maar had een beter legsaldo (+3 tov +1). 

De openingsavond verliep niet vlekkeloos. De verbinding met de spelers - een webcam was overal richting het dartbord gericht - haperde af en toe, waardoor het niet altijd even goed zichtbaar was waarin de pijlen terechtkwamen. De spelers moesten zelf de score doorgeven aan de presentator.

Tijdens de wedstrijden Wright-Lewis en Zonneveld-Wright viel de verbinding zelfs helemaal weg, juist op een moment dat één van hen op een dubbel stond. Na een paar minuten zwart beeld bleek het internet van de presentator er tot twee keer toe even uit te hebben gelegen.

Zaterdag is de tweede avond. Gerwyn Price, Rowby-John Rodriguez, Luke Woodhouse en Ted Evetts doen mee. De groepswinnaar, mag zich, net zoals Jamie Lewis, melden in de volgende ronde. Er zijn in totaal 32 groepswinnaars. Hoe de volgende fase eruit ziet, is nog niet duidelijk. Het toernooi is live te volgen via www.pdc.tv.

Wright en Zonneveld zijn niet per se al uitgeschakeld op de Home Tour, dat geldt als alternatief tijdens de coronacrisis. Hij komt in de komende weken wellicht nog een keer in actie, omdat niet alle 128 Tourkaarthouders bij de PDC zich hebben aangemeld voor het toernooi. Een aantal grote namen doen in elk geval niet mee. Zo kon Michael van Gerwen niet voldoen aan de eis dat het stil moet zijn in huis en moesten Gary Anderson en Daryl Gurney zich op het laatste moment noodgedwongen afmelden omdat ze kampten met een te slechte wifi. Ook Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena laten het toernooi voor wat het is. Tot nu toe zijn alleen de deelnemers voor de eerste vier dagen bekendgemaakt.