Belgische competitie gestopt, Club Brugge kampioen

De Belgische voetbalcompetitie wordt stop gezet, dat is de unanieme aanbeveling van de Raad van Bestuur van de Jupiler Pro League. Daarmee mag Club Brugge zich kampioen noemen. In de reguliere competitie moest nog slechts één ronde gespeeld worden, daarna zouden oorspronkelijk nog play-offs volgen.

Het besluit van de raad van bestuur moet officieel nog bevestigd worden tijdens de Algemene Vergadering van 15 april waarin alle 24 profclubs een stem hebben, maar er wordt verwacht dat deze beslissing zonder problemen aanvaard zal worden.

AA Gent zal als nummer 2 instromen in de voorrondes van de Champions League. Charleroi is rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Europa League. Daarnaast stromen Antwerp en Standard in in de voorrondes van de Europa League. Mocht de bekerfinale alsnog gespeeld worden dan zal Antwerp zich bij winst tegen Club Brugge alsnog direct voor de poulefase plaatsen.

Een speciale werkgroep zal onderzoeken of die bekerfinale en de play-offs voor promotie en degradatie nog (uit)gespeeld kunnen worden en wat mogelijke gevolgen zullen zijn.

"Volgens viroloog Van Ranst en de overheid is het hoogst onwaarschijnlijk dat er voor 30 juni nog wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden. De huidige situatie maakt het ook hoogst onduidelijk of en wanneer er nog in groep getraind kan worden", zo vertelt Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever, zo lezen we op HLN.be.

"Bovendien riskeren eventuele besmettingen van een speler of de spelerskern het sportieve verloop van de verdere competitie op een onaanvaardbare manier te beïnvloeden", aldus Van Bever. Ook zou achter gesloten deuren de competitie uitspelen geen oplossing zijn aldus de Pro League. De clubs willen geen beslag leggen op de nodige capaciteit van ordediensten. "Bovendien dreigen beslissingen van lokale overheden een gezamenlijk verloop van speeldagen onmogelijk te maken."

Belgische competitie gestopt, Club Brugge kampioen (Pro Shots / Isosport)
Belgische competitie gestopt, Club Brugge kampioen (Pro Shots / Isosport)