Biatleet Bø véél te sterk voor concurrentie

In het Tsjechische Nove Mesto heeft biatlon Johannes Thingnes Bø nog eens een gooi gedaan naar het eindklassement in de World Cup. De Noor staat op de derde plek, maar liet op de sprint in de Tsjechische sneeuw zien dat hij nog zeker niet kansloos is.

De Fransman Quentin Fillon Maillet, de nummer twee in de World Cup, zette voor de wegens COVID-19 troosteloos lege tribunes een dijk van een tijd neer na tien treffers op de schietbaan. Tarjei Bø trof ook tien keer, maar kwam toch bijna veertig seconden tekort op Fillon Maillet.

Johannes Thingnes Bø was een klasse apart: ook hij liet geen enkele misser noteren en hij was ook nog eens veel sneller dan Fillon Maillet. Aan de finish dook hij 22,8 seconden onder de tijd van de Fransman door, terwijl broer Tarjei met zijn achterstand van iets meer dan een minuut uiteindelijk toch de derde plek pakte.

Voor het virtuele thuispubliek ging de vierde plek naar Michal Krcmar, vlak voor de Sloveen Jakov Fak en de Franse World Cup-leider Martin Fourcade, die één keer in de mist ging op de schietbaan en op 1:19 van Bø eindigde.

Bø op weg naar een dominante zege (Pro Shots/Zuma Press)
Bø op weg naar een dominante zege (Pro Shots/Zuma Press)