Dubbelslag Evenepoel in Ronde van de Algarve

Remco Evenepoel heeft de tweede etappe van de Volta ao Algarve gewonnen. Het Belgische toptalent van Deceuninck-Quick Step won op de slotklim de Alto da Fóia voor de sterk opkomende Maximilian Schachmann. Evenepoel is ook de nieuwe leider in de Ronde van de Algarve.

De eerste aanvaller van de dag was Mathieu van der Poel. De Nederlander die hier zijn wegseizoen begint kreeg echter geen ruimte van het peloton. Van der Poels ploeggenoot Dries De Bondt kreeg samen met Casper Pedersen en Michael Schär vormde ze met zijn drieën de kopgroep van de dag.

Nadat UAE Emirates samen met Deceuninck-Quick Step zich op kop hadden gezet daalde de voorsprong snel en zoals verwacht zou de kopgroep het niet halen. Op de Alto da Fóia, de slotklim van de dag, viel de beslissing. UAE Emirates zorgde voor de uitdunning voor hun kopman Rui Costa. De ploeg uit het Midden-Oosten hield het tempo strak en dat zorgde ervoor dat Van der Poel moest afhaken op de slotklim. Ook Geraint Thomas moest afhaken op de slotklim.

Miguel Angel Lopez zorgde op drie kilometer van de streep voor de eerste aanval, maar de Colombiaan wist niet weg te komen. Later was het Simon Geschke die ten aanval. De Duitser van CCC kreeg wat meer ruimte. Ook hij werd bijgehaald, waarna Evenepoel in de laatste 500 meter vol voor zijn kans ging. Het Belgische supertalent pakte direct een mooie voorsprong.

Uit de achtergrond kwam Schachmann nog sterk opzetten, maar Evenepoel hield nog net voldoende voorsprong over om de ritwinst te pakken in de tweede etappe in de Ronde van de Algarve. Door de zege neemt de pas 20-jarige Belg de leiderstrui over van zijn Nederlandse ploeggenoot Fabio Jakobsen.