Molano sprint naar ritwinst in Ronde van Colombia

De tweede etappe in de Ronde van Colombia is gewonnen door de Colombiaan Juan Sebastian Molano. De renner van UAE Team Emirates won voor zijn landgenoot Álvaro José Hodeg. Jonathan Klever Caicedo blijft leider in het algemeen klassement.

De eerste rit in lijn was gemaakt voor de sprinters. In de 152 kilometer lange etappe lagen geen beklimmingen en dus was de kans groot dat op het einde van de wedstrijd een massasprint de beslissing moest brengen.

Vroeg in de wedstrijd wist een kopgroep van tien weg te rijden uit het peloton en namen een voorsprong van drie minuten, maar in het peloton waren genoeg ploegen die de achtervolging wilde doen. Op vijf kilometer van de streep werden de laatste vluchters van de dag ingerekend en kon niet veel later gesprint worden voor de dagoverwinning.

Deceuninck - Quick-Step zette hun sprinter Hodeg perfect af, maar het was Molano die er met de winst vandoor ging. De Colombiaan van UAE Emirates was duidelijk te snel voor zijn landgenoot Hodeg.

Donderdag rijdt het peloton over 177,7 kilometer van Paipa naar Sogamoso met onderweg twee beklimmingen van vierde categorie. Die twee beklimmingen liggen echter in de eerste honderd kilometer van de wedstrijd, waardoor een massasprint weer groot is.