'Russian Rocket' klopt 'Iron Man', Duitse skeletonsters pakken 1-2

De World Cup skeleton in het Duitse Königssee heeft voor Russische winst gezorgd bij de mannen. Bij de vrouwen konden de thuisfans juichen, want Duitsland pakte een 1-2'tje.

Mannen
Yun Sung-bin ging na de eerste run aan de leiding en de olympisch kampioen uit Zuid-Korea had met 0,17 seconden een prima voorsprong op Alexander Tretiakov. De Russian Rocket gaf in run twee nog eens gas bij de start en noteerde een prima tijd, waarna Iron Man Yun met een toch wat matige run 0,06 seconden achter hem op plek twee eindigde.

De derde plek ging naar thuisglijder Felix Keisinger, zijn eerste in de World Cup. Daar was flink wat voor nodig, want na één run stond hij nog op de twaalfde plek. De één na de ander kwam echter niet aan zijn tijd en dus kreeg hij een stunt voor elkaar, respectievelijk één en twee honderdsten voor landgenoten Axel Jungk en Alexander Gassner.

De Letse grootheid Martins Dukurs won in de afgelopen acht jaar maar liefst zeven keer in Königssee, maar had geen lekkere runs en werd achter broer Tomass zevende. De Chinees Geng Wenqiang stond na één run op plek drie, maar een dramatische tweede run wierp hem terug naar de tiende stek: bij de start ging het al mis en hij leek zijn ijzers ingesteld te hebben op veel zachter ijs dan wat het daadwerkelijk was, waardoor hij nauwelijks controle had.

Tretiakov klopt Yun

Vrouwen
De spanning was hier wat kleiner, in Königssee is er maar één de baas: Tina Hermann was in zowel de eerste als de tweede run de snelste en bekroonde dat met een baanrecord. Haar landgenote Jacqueline Lölling volgde op 0,18 seconden, in beide runs was ze negen honderdsten langzamer. De Russische Elena Nikitina stond na één run nog tweede op 0,06 tellen, maar de startraket was in de tweede run iets minder goed op dreef, met plek drie op 0,41 seconden als resultaat.

Kimberley Bos was er namens Nederland ook weer bij, maar een topresultaat mocht niet verwacht worden. Naast de hamstringblessure waar ze nog altijd niet helemaal vanaf is werd ze in Duitsland ook nog eens ziek, waardoor haar negentiende plek nog een respectabel resultaat genoemd mag worden.