FOK! Wat een weer: Mist en droog

De dag begint in het zuidoosten met mist. Deze lost geleidelijk op. Er is vrij veel hoge bewolking. Mogelijk blijft de mist in het zuidoosten in sommige gebieden hardnekkig of gaat deze over in laaghangende bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit rond 7°C, daar waar mist lang blijft hangen enkele graden lager. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig, en draait vrijwel overal naar zuidwest. In het zuiden is de wind veranderlijk.

Vanavond en komende nacht is het nevelig en kan er vooral in het midden en zuiden lokaal mist ontstaan. Verder zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C in het zuidoosten tot 5°C in het noordelijk kustgebied. De zuid- tot zuidwestelijke wind is zwak, in de noordelijke kustgebieden matig.

Dinsdagochtend lost de mist op en komen er in de zuidelijke helft van het land flinke perioden met zon. Verder naar het noorden zijn er wolkenvelden en is de zon maar af en toe te zien. Het blijft droog en de middagtemperatuur varieert van 4°C in het zuidoosten tot 7°C in het noordwesten. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Zonsopkomst in Katwijk (bij Cuijk) (Foto: Charged)
Zonsopkomst in Katwijk (bij Cuijk) (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.