Advocaat: "We waren vooral heel effectief"

Het spel was niet altijd om over naar huis te schrijven maar het was wel effectief, zo concludeerde Feyenoord-trainer Dick Advocaat gisteren na afloop van de wedstrijd. Ook was hij blij dat de club uit Rotterdam het jaar begon met een overwinning.

De afgelopen jaren was het eerder regel dan uitzondering dat Feyenoord het kalenderjaar startte met puntverlies dus Advocaat was alleen daarom al blij met de behaalde drie punten. "De start is wel eens minder geweest. En dat is wel eens anders geweest", zo vertelde de coach met een glimlach.

Zonder goed spel kwamen de Rotterdammers al snel op een 3-0 voorsprong. "We waren vooral heel effectief", aldus Advocaat over die vliegende start. "Ook daarna kregen we nog veel kansen, maar het spel moet beter. Laat dat duidelijk zijn. Ik vond ons vandaag te onrustig. Het hoeft niet altijd meteen naar voren."

De oefenmeester zag zijn aanvaller Nicolai Jørgensen tweemaal scoren. "Er is de afgelopen tijd veel op Nicolai afgekomen. Daarom is dit mooi voor hem. Hij wil komende zomer graag naar het EK. Dan moet hij het hier laten zien."

Advocaat was ook te spreken over de kersverse eerste doelman Justin Bijlow, hij mocht de plek van de vertrokken Kenneth Vermeer innemen. "Dat is niet makkelijk. Ik wist dat Justin een goede keeper was, hij was bijvoorbeeld ook onder Giovanni (van Bronckhorst, red.) al een tijd eerste doelman. Het is een heel atletische keeper met veel uitstraling en dat heeft hij vandaag laten zien."