Skiester Vlhova wint 'Nachtslalom' Flachau

Alpineskiester Petra Vlhova heeft de fameuze Nachtslalom in Flachau gewonnen. Op de Oostenrijkse sneeuw boekte de Slowaakse zo haar tweede zege op rij, nadat ze in Zagreb ook al de beste was.

Na de eerste run stonden Vlhova en eeuwige concurrente Mikaela Shiffrin weer bovenaan de ranglijsten, wel met 0,60 seconden verschil tussen de twee. De Oostenrijkse Katharina Liensberger volgde op 0,65 seconden, Anna Swenn Larsson uit Zweden op 0,77 en verder maakte alleen de Zwitserse Wendy Holdener (+0,84) nog een goede kans op het podium.

Holdener was in run twee prima, maar zag Swenn Larsson vier tienden onder haar tijd door duiken. Liensberger kwam vervolgens tekort, tot teleurstelling van het thuispubliek, en Shiffrin moest verrassend genoeg 0,33 seconden achter Swenn Larsson plaatsnemen. Vlhova had het eveneens moeilijk, maar hield nét stand en won met 0,10 seconden verschil.

De Nederlandse Adriana Jelinkova eindigde in de eerste run in de achterhoede en kwam in run twee daardoor niet in actie.