Volleybalsters niet naar Olympische Spelen na verlies tegen Duitsland

De Nederlandse volleybalsters zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Op het olympisch kwalificatietoernooi verloor Oranje met 3-0 van Duitsland. Alleen de winnaar van dit toernooi plaatst zich voor de Spelen in Tokio.

Nederland, de nummer vier van de Spelen van Rio in 2016, vocht wel voor de laatste kans. In elke set waren er kansen, maar Duitsland was in het einde van de set steeds net iets beter dan Nederland.

In de eerste set had Duitsland steeds de voorsprong. Nederland kwam op het einde van de eerste set terug, maar tegen het einde van de set bleek Duitsland toch iets te sterk. In de tweede set leken de kansen er voor Oranje te liggen. Halverwege de tweede set hadden de Nederlandse volleybalsters zelfs een voorsprong van zes punten (15-9), alleen die voorsprong was niet besteed aan Oranje. Duitsland kwam sterk terug in de set en pakte vervolgens ook de set.

Nederland moest set drie winnen om nog kans te maken op de Spelen in Tokio, maar het scoreverloop verliep zoals in de eerste set. Duitsland had steeds een kleine voorsprong op Nederland. Op het einde van de set kwam Oranje terug (21-21), waarna Duitsland weer uit liep. Op 24-21 kreeg Duitsland het eerste wedstrijdpunt, die werd nog wel weggewerkt, maar daarna was het wel raak voor Duitsland.

Duitsland speelt zondag tegen Turkije of Polen voor een plek op de Olympische Spelen in Tokio.

Volleybalsters niet naar Olympische Spelen (Pro Shots / Remko Kool)
Volleybalsters niet naar Olympische Spelen (Pro Shots / Remko Kool)