Shiffrin slalomt naar winst in Lienz

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft na de reuzenslalom ook de slalom gewonnen tijdens de tweejaarlijkse World Cup-wedstrijden in het Oostenrijkse Lienz. Net als een dag eerder stond er eigenlijk geen maat op de Amerikaanse.

Shiffrin stond na de eerste run alweer op de eerste plek, hoewel haar voornaamste concurrente, de Slowaakse Petra Vlhova, de achterstand kon beperken tot 0,26 seconden. De Noorse Nina Haver-Løseth (+0,70), de Oostenrijkse Katharina Liensberger (+0,76), Laurence St-Germain uit Canada (+0,97) en de Duitse Lena Dürr (+0,99) bleven ook nog binnen een seconde van Shiffrin.

In de tweede run nam Michelle Gisin uit Zwitserland de leiding in handen, waarna Wendy Holdener er onderdoor dook. Zij leek op weg naar het podium, maar bleek een poortje gemist te hebben en werd gediskwalificeerd. Vlhova nam vervolgens ruim de leiding van Gisin over, ze was meer dan een seconde sneller, maar Shiffrin dook dan weer 0,61 seconden onder de tijd van de Slowaakse door en won voor de zoveelste keer.