Zwitserse skicrossers winnend het nieuwe jaar in

In het Italiaanse Innichen/San Candido is ook voor de heren en dames skicrossers het World Cup-kalenderjaar afgesloten. De eerste van twee wedstrijden ging niet door en daar werd de uitslag van de kwalificatie gebruikt als resultaat, wat winst opleverde voor de Canadees Kevin Drury en de Française Marielle Berger Sabbatel.

Mannen
De tweede wedstrijd ging wel door en dat leverde bij de mannen een spannende finale op. Na de openingsgevechten tussen de vier finalisten was het François Place uit Frankrijk die na een foute beweging kansloos was, terwijl de Zwitser Joos Berry voorop lag. Die plek hield hij vol en Berry won voor Bastien Midol uit Frankrijk en zijn eigen landgenoot Jonas Lenherr. Voor Berry was het pas zijn tweede zege - en tevens zijn tweede podium - nadat hij vorig jaar zijn eerste pakte...in Innichen.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Vrouwen
De vaak dominante Zweedse Sandra Näslund leek er met de winst vandoor te gaan, maar in de beslissende fase maakte ze een fout en zag ze zowel de Canadese Marielle Thompson als de Zwitserse Fanny Smith langszij komen. Smith bleek de snellere van de twee en pakte de winst, voor Thompson en de Duitse Daniela Maier, die Näslund nog passeerde en zo na Val Thorens 2016 haar tweede World Cup-podium pakte.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)