Opnieuw preventief gefouilleerd in Breda

Afgelopen nacht is in Breda de tweede aangekondigde actie van start gegaan, waarbij de politie het uitgaanspubliek preventief mag fouilleren. In eerdere afstemming met de gemeente Breda, het Openbaar Ministerie en de politie is deze maatregel genomen om op die manier inzicht te krijgen in de omvang van het aantal wapens dat in omloop is tijdens een stapavond. De maatregel duurt een half jaar.

Sinds dit najaar is een deel van de binnenstad van Breda aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In het kader daarvan hebben agenten in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december op meerdere locaties in de binnenstad preventief gefouilleerd. De actie begon in de Reigerstraat en verplaatste zich via de Havermarkt richting de Vismarktstraat. Het publiek wat de Vismarktstraat in wilde werd gecontroleerd. Passanten en voertuigen die zich vanaf de Haagdijk richting het centrum begaven zijn ook gecontroleerd. Tot slot zijn controles uitgevoerd in de Visserstraat en Adriaan van Bergenstraat.

Een persoon droeg gisteren een mes bij zich. Het mes is in beslag genomen en de man heeft een bekeuring gehad. Verschillende personen liepen, toen zij aankwamen bij de controle, weg van de politie. Ook zij zijn door agenten achterhaald en gefouilleerd.

Tijdens de nacht in Breda is er samengewerkt tussen de BOA’s van de gemeente Breda, portiers, politie en SOS-teams. SOS is een samenwerking tussen Gemeente Breda, de politie en de horecaondernemers. Samen zetten zij gastheren in om stappers welkom te heten en indien nodig aan te spreken op hun gedrag.

Preventief fouilleren in Breda (Afbeelding: Politie)
Preventief fouilleren in Breda (Afbeelding: Politie)