Italiaanse rodelaars winnen, Oostenrijker verrast

In het Oostenrijkse Innsbruck-Igls is de eerste World Cup van het nieuwe seizoen in het rodelen alweer afgesloten. Zondag stonden twee wedstrijden op het programma: de mannen en de teamwedstrijd.

Mannen
Bij de mannen pakte de verrassende wereldkampioen sprint, Jonas Müller, de leiding in de eerste run. Dat deed hij vlak voor de eveneens verrassende Rus Aleksandr Gorbatcevich, terwijl veelvoudig kampioen Felix Loch uit Duitsland de derde plek pakte.

In de tweede run kwam vooral Roman Repilov naar voren. De Rus, die vorig seizoen de World Cup-eindzege misliep doordat hij bij de Canadese grens tegen werd gehouden, steeg van de zestiende plek en bleef maar stijgen. Met alleen Müller nog te gaan stond hij nog steeds op één, met de Italiaan Dominik Fischnaller achter zich.

Müller hield als enige wél stand tegen Repilov en pakte zo na het sensationele WK-goud op de sprint vorige winter nu ook zijn eerste World Cup-zege. Repilov werd tweede, voor Fischnaller, terwijl Gorbatcevich crashte in als laatste eindigde.

Teams
Zoals altijd was Duitsland de favoriet bij de teams, maar vooral Rusland en Oostenrijk leken sterke uitdagers te zijn. Met Andrea Vötter, Dominik Fischnaller en Ivan Nagler/Fabian Malleier namen de Italianen de leiding, waarna Oostenrijk zich op 0,025 seconden stukbeet op die tijd.

Bij Rusland ging het vervolgens fout, vooral de winnares van zaterdag, Tatyana Ivanova, maakte veel fouten en het land eindigde als zevende. Bij de Duitsers viel het duo Toni Eggert/Sascha Benecken tegen, waardoor de ploeg nog maar net voor Canada als derde eindigde, maar wel achter Oostenrijk en de winnende Italianen.