Van der Poel en Nederlandse vrouwen domineren wereldbekercross Koksijde

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft de vijfde ronde van wereldbeker in het Belgische Koksijde gewonnen. Bij de vrouwen was de volledige top vijf Nederlands met als winnares Ceylin del Carmen Alvarado.

Vanwege het missen van de eerste drie wedstrijden moest Van der Poel vanaf de derde startrij aan de wedstrijd beginnen. Na de start werd hij door een valpartij in de eerste bocht ook nog eens opgehouden. De opgelopen achterstand had de Nederlander echter binnen korte tijd goedgemaakt en bij het ingaan van de tweede ronde reed hij al aan de leiding. Die eerste positie zou de regerend wereldkampioen niet meer uit handen geven. De Belgen Laurens Sweeck en Toon Aerts finishten op twintig seconden als tweede en derde.

In de wedstrijd voor de vrouwen was Nederland oppermachtig. In de eerste ronde ontstond een kopgroep met Alvarado, Lucinda Brand, Yara Kastelijn, Inge van der Heijden en Annemarie Worst. In de slotronde reed de Nederlandse met roots in de Dominicaanse Republiek weg bij haar medevluchtsters. Voor de 21-jarige Alvarado was dit haar eerste zege in de wereldbeker. Op de tweede plaats finishte Brand en Kastelijn werd derde. 

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Laurens Sweeck (BEL)
3. Toon Aerts op (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Quinten Hermans (BEL)
6. Corné van Kessel (NED)
7. Marcel Meisen (DUI)
8. Michael Vanthourenhout
9. Tim Merlier (BEL)
10. Tom Pidcock (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Lucinda Brand (NED)
3. Yara Kastelijn (NED)
4. Inge Van Der Heijden (NED)
5. Annemarie Worst (NED)
6. Laura Verdonschot (BEL)
7. Sanne Cant (BEL)
8. Alice Maria Arzuffi (ITA)
9. Eva Lechner (ITA)
10. Shirin Van Anrooij (NED)