Nieuwe aanhoudingen in zaak verdwijning Johan van der Heyden

In het onderzoek naar de sinds zondag 2 juni 2019 spoorloos verdwenen Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56), dat de Nederlandse politie samen met de Belgische collega’s en het Openbaar Ministerie uitvoert, zijn in de afgelopen dagen drie aanhoudingen verricht.

In de loop van vrijdag 15 november jongstleden werden twee minderjarige jongens aangehouden die met de verdwijning te maken zouden kunnen hebben. Omdat deze verdachten minderjarig zijn, is de politie erg terughoudend met het geven van identiteitsinformatie. Hun woonplaats en leeftijden worden dan ook niet bekend gemaakt.

In de nacht van afgelopen zaterdag 16 op zondag 17 november werd ook nog een 30-jarige verdachte aangehouden in een woning in Hoogerheide wegens mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Deze 30-jarige verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is aangehouden door een arrestatieteam. Alle verdachten zijn ingesloten en worden verhoord door rechercheurs.

Op het moment van deze drie aanhoudingen zijn op verschillende locaties zoekingen gedaan. Tijdens die zoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen.

Onlangs werden in Steenbergen en omgeving ook diverse (buurt)onderzoeken gedaan. Door die onderzoeken heeft de politie nieuwe informatie binnengekregen. Eén van de tips die bij de politie binnenkwam ging over de witte bus van Johan van der Heyden, een Peugeot Boxer. Deze bus zou aan de Schansdijk in Steenbergen hebben gestaan voordat hij, leeg, werd aangetroffen in Den Bosch.

De aanhoudingen van de afgelopen dagen brengt het totaal aantal verdachten dat is aangehouden in deze zaak op zes. Vijf verdachten zitten vast in Nederland; drie mannen en twee vrouwen. In België zit één vrouw vast voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak.

De Hoofdofficier van Justitie in Breda looft een beloning van 15.000 euro uit in het onderzoek naar de verdwenen Johan van der Heyden. Dit geldbedrag is voor de persoon die het onderzoeksteam de informatie geeft die leidt tot de oplossing van dit ernstige misdrijf.

Nieuwe aanhoudingen in zaak verdwijning Johan van der Heyden (Afbeelding: Federaal Parket België)
Nieuwe aanhoudingen in zaak verdwijning Johan van der Heyden (Afbeelding: Federaal Parket België)