Snowboarder Laframboise wint big air Modena, Nederlanders buiten finale

In het Italiaanse Modena SKIPASS is de tweede big air-wedstrijd van het World Cup-seizoen voor de snowboarders gehouden. In augustus werd de winter al geopend in het Nieuw-Zeelandse Cardrona, nu kan het dan 'echt' van start gaan.

Bij de mannen ging de winst naar de 19-jarige Nicolas Laframboise uit Canada, die zijn eerste podiumplek pakte. Met onder meer een front triple 1440 mute in zijn eerste van drie sprongen kwam hij in totaal tot 172,50 punten, goed om zijn illustere landgenoot Mark McMorris (168,00) en de Amerikaan Chris Corning (166,25) te verslaan. De Nederlander Niek van der Velden kwam met een 17e plek in de kwalificaties niet tot de finale, net als Casper Wolf (33e).

Laframboise wint (Bron: YouTube)

De winst bij de vrouwen was voor de 17-jarige Japanse Reira Iwabuchi, al haar vierde in de World Cup. Met onder meer een back double cork 1080 mute in haar tweede sprong noteerde ze 176,50 punten. Dat was met grote afstand de beste score: de Canadese Brooke Voigt bleef haken op 126,75 en olympisch kampioene Anna Gasser besloot de matige finale met slechts één goede sprong wel als derde (109,75). Cheryl Maas kwam met plek acht niet door de kwalificaties.

Iwabuchi wint (Bron: YouTube)