Roy van T. is terrascrasher Deventer

De 37-jarige Roy van T. is de bestuurder van de Audi Q7 die zondagochtend inreed op een terras in Deventer. Samen met nog twee mannen zit de man met de oer-Nederlandse naam inmiddels vast onder verdenking van poging tot doodslag of zware mishandeling.

De aanrijding had te maken met een ruzie, waar Van T. uit Deventer ook een aandeel in had, volgens de politie. Na de ruzie reed Van T. dwars over het terras bij kebabzaak Ayf en restaurant De Keizer met vijf gewonden tot gevolg. Drie gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

Lees ook: Vijf gewonden nadat auto inrijdt op terras in Deventer

Van T. meldde zich later die zondag op Schiphol bij de Koninklijke Marechaussee. De advocaten van de drie verdachten willen nog geen mededeling doen. "We zitten nog midden in de verhoren", aldus één van hen.

De moeder van Van T. wil niet reageren op de aanhouding. "Geen commentaar”, zegt ze. "Vraag de camerabeelden maar op. Die gaan overal rond en spreken voor zich. Meer zeg ik niet.”

Woordvoerder van de politie, Simen Klok, geeft ook aan dat diverse mensen beelden hebben gemaakt van de vechtpartij die voor het incident plaatsvond. Dit was overigens bij een andere horecagelegenheid.