Van der Poel: "Ik was ineens leeg"

Lang zag het er vanmiddag goed uit voor WK-favoriet Mathieu van der Poel, hij was kilometers land één van de motoren van de beslissende kopgroep. Toch spatte de Nederlandse droom in het begin van de laatste ronde uit één, Van der Poel moest plotseling de kopgroep laten gaan en leek hij helemaal op.

"Ik was ineens leeg, maar voelde me eerder vrij goed. Ik denk niet dat ik mezelf iets kan verwijten. Ik zat met de juiste groep mee dus dat was prima. Ik had niet het idee dat ik een fout maakte of te weinig had gegeten of gedronken. Ik kon ineens niets meer en moest het wiel laten." Zo vertelde Van der Poel aan de verzamelde pers.

"Het weer had er sowieso mee te maken, al was dat voor iedereen hetzelfde. Het was een slopende wedstrijd, enorm koud ook. Toen ik moest passen, was het nog een vrij lang stuk om alleen te doen, maar ik wilde 'm wel uitrijden. Ik neem mezelf niets kwalijk. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik heb niet nét naast de wereldtitel gegrepen. Ik was vandaag gewoon niet goed genoeg", zo lezen we op AD.nl.

Van der Poel: "Ik was ineens leeg" (Pro Shots / George Deswijzen)
Van der Poel: "Ik was ineens leeg" (Pro Shots / George Deswijzen)