Beachvolleyballers naar volgende ronde op OKT

Op het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Haiyang hebben de twee Nederlandse beachvolleybalduo's zich beiden geplaatst voor de tweede groepsfase. De vrouwen deden dat met twee zeges, de mannen wonnen één van hun twee groepswedstrijden.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink openden met een vrij simpele 21-16, 21-14 overwinning op het Poolse duo Kinga Wojtasik/Katarzyna Kociolek. Anniina Parkkinen en Taru Lahti-Luikkonen uit Finland boden een stuk meer weerstand, maar na de eerste set sloegen Keizer en Meppelink alsnog toe: 18-21, 21-19, 15-13.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren in hun openingsduel met twee keer 21-17 te sterk voor de Letten Martins Plavins en Edgars Tocs, maar het tweede duel ging verloren. De in topvorm verkerende Russen Ilya Leshukov en Konstantin Semenov waren met twee keer 18-21 een maatje te groot, maar het Nederlandse duo staat wel in de volgende ronde.

De tweede groepsfase bestaat uit vier groepen van drie duo's, waar de beste twee zich plaatsen voor nóg een groepsfase. Die bestaat uit twee groepen van vier, de top-2 van elke groep gaat dan naar de halve finales en de twee winnaars daarvan verdienen voor hun land - niet zichzelf - een olympisch startbewijs.