Verstappen eerste en tweede in vrije training GP van Singapore

Met een eerste en tweede plaats in de vrije training is Max Verstappen goed begonnen aan de Grand Prix van Singapore.

In de eerste vrije training op het Marina Bay Circuit was Verstappen met een tijd van 1:40,259 het snelste van de twintig coureurs. Achter de Nederlander was het Sebastian Vettel op de tweede plaats. De Duitse Ferrari-coureur was 0,167 seconde langzamer. Op de derde plaats eindigde Lewis Hamilton in een tijd van 1:40,925. Charles Leclerc had problemen met de versnellingsbak en kwam niet verder dan de negentiende plaats.

Hamilton stond bovenaan in de tweede vrije training. Achter de Mercedes-coureur was het Verstappen op plaats twee, slechts twee tiende langzamer dan de Brit. Vettel complementeerde de top drie.

“Ik ben tevreden en de auto voelt prima. Het is een veelbelovend begin van het weekend”, aldus Verstappen. “Het is nu een kwestie van fine-tunen, maar de rest zal ook beter worden. Vooral Lewis is snel. Mercedes mogen we sowieso niet uitvlakken. Het wordt zaterdag in de kwalificatie zeer close, vooral met Hamilton. Al blijft dit een heel lastig circuit om een perfecte ronde neer te zetten.”