Moto2-coureur Fernandez wint na ruige actie

Augusto Fernandez heeft in de Moto2 de Grand Prix van San Marino gewonnen. De Spanjaard, eerder al goed voor twee zeges, was de beste op het circuit van Misano, hoewel daar in de slotfase nog flink voor geknokt moest worden.

Fabio Di Giannantonio behield vanaf poleposition de leiding, Augusto Fernandez en Thomas Lüthi schoven aan, terwijl WK-leider Alex Marquez vanaf de tweede plek een moeilijke start kende. Hij wist zich wel weer te herpakken en na een kleine tien ronden reed hij op de tweede plek in het kopgroepje, waar ook Di Giannantonio, Fernandez en Lüthi deel van uitmaakten.

In de volgende tien ronden werd het groepje een beetje uit elkaar geslagen en in de slotfase reden Di Giannantonio en Fernandez wat los van Marquez en Lüthi. In de slotronde ontstond nog een hevig gevecht om de winst, waarbij Fernandez met een behoorlijk ruwe actie - inclusief wat meters buiten de baan - de leiding en winst pakte, voor de woeste Di Giannantonio. Marquez hield Lüthi wel van zich af en completeerde het podium.