Kaptheijns en Sweeck winnen opening Belgische veldritseizoen

Maud Kaptheijns en Laurens Sweeck hebben de Ethias Cross gewonnen. De veldrit in het Vlaamse Eeklo was de eerste Belgische veldrit van het 2019/20 seizoen.

Kaptheijns ging voortvarend van start en kreeg gezelschap van zes rensters. Vervolgens was het stuivertje wisselen met diverse aanvallen. In de laatste ronde waren Kaptheijns en Inge van der Heijden vooraan overgebleven. Op de laatste zandstrook moesten beide rensters van de fiets, Kaptheijns was sneller weg en kon een kleine voorsprong nemen en die behouden tot aan de finish. De Britse Anna Kay werd derde.

Uitslag vrouwen
1. Maud Kaptheijns (NED)
2. Inge van der Heijden (NED)
3. Anna Kay (GBR)
4. Loes Sels (BEL)
5. Shirin van Anrooij (NED)
6. Laura Verdonschot (BEL)
7. Ellen van Loy (BEL)
8. Alicia Franck (BEL)
9. Manon Bakker (NED)
10. Sophie de Boer (NED)

Sweeck won verrassend bij de Elite mannen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal reed mee in de kopgroep maar speelde tot aan de laatste paar honderd meter geen hoofdrol. Die rol was weggelegd voor zijn ploeggenoot Eli Iserbyt en Belgisch kampioen Toon Aerts. In de slotfase van de laatste ronde sprintte Sweeck weg en bleef uit de greep van de achtervolgers. Iserbyt finishte op de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Quinten Hermans van Telenet-Baloise Lions.

Uitslag mannen
1. Laurens Sweeck (BEL)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Quinten Hermans (BEL)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Daan Soete (BEL)
6. Michael Vanthourenhout (BEL)
7. Jens Adams (BEL)
8. Tom Meeusen (BEL)
9. Jim Aernouts (BEL)
10. Gianni Vermeersch (BEL)