Wederom ritzege Vuelta voor Bennett

De veertiende etappe in de Ronde van Spanje, van San Vicente de la Barquera naar Oviedo, over 188 kilometer, is gewonnen door Sam Bennett. De sprinter sprong vlak voor de meet weg en kwam als eerste over de meet. Primoz Roglic behield de rode leiderstrui.

Vanuit de start volgde de ene aanval na de andere. Een zestal renners wist wel een gaatje te slaan: Silvan Dillier (AG2R La Mondiale), Luka Pibernik (Bahrain-Merida), Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), Salvatore Puccio (Ineos), Diego Rubio (Burgos-BH) en Stéphane Rossetto (Cofidis). De sprintersploegen controleerden in het peloton, waardoor de voorsprong van de zes koplopers maximaal een kleine twee minuten was.

Op zon 63 kilometer voor de meet liet Rossetto zich lossen en opslokken door het peloton. Hierdoor waren er nog maar vijf koplopers over. Op 29 kilometer van de streep was het enige echte klimmetje van de dag, de Alto la Medera, 8 kilometer à 3,5 procent. De voorsprong van de kopgroep was een minuut. Vanhoucke was als eerste boven op de Alto la Madera en pakte drie bergpuntjes.

De voorsprong van de koplopers, waaruit Rubio zich liet terugzakken, liep langzaam terug. De sprintersploegen namen inmiddels stelling. Met nog ruim vier kilometer te gaan, werd de kopgroep ingerekend. Het draaide uit op een massasprint. In de laatste kilometer vond er nog een valpartij plaats in het peloton, onder meer Valverde en Roglic waren daarbij betrokken. Net voor de meet sprong Bennett weg uit het peloton en hij behield de voorsprong.