Vos voltooid hattrick in Ronde van Noorwegen

Marianne Vos heeft net als de laatste twee edities de Ronde van Noorwegen voor vrouwen gewonnen. In de laatste etappe won ze de sprint van een groep van van een vijftigtal rensters en daarmee pakte ze haar derde ritzege in de Noorse rittenkoers.

De vierde en slotrit in de Ladies Tour of Norway kende een snelle openingsfase. Door het hoge tempo raakte niemand weg in het eerste wedstrijduur, maar uiteindelijk geraakte drie rensters weg die een voorsprong kregen van ruim twee minuten.

De ploeg van Lorena Wiebes, die de eerste rit in de Tour of Norway had gewonnen, zette zich op kop van het peloton en haalde de koplopsters weer terug en kon er gesprint worden voor de overwining. Ondanks al het werk voor Wiebes kwam de Nederlandse er niet aan te pas in de massasprint, die ruim werd gewonnen door Vos. De Nederlandse van CCC-Liv sprintte Marta Bastianelli en Ilaria Sanguineti op meerdere lengtes.

In het eindklassement was de zege ook voor Vos. Voor de 32-jarige renster was het derde eindzege op rij in de Ronde van Noorwegen. Ze had in het eindklassement een voorsprong van 29 seconden op de Amerikaanse Coryn Rivera. De Canadese Leah Kirchmann legde beslag op de derde plaats.