Osaka werft agenten met Street Fighter

De Japanse politie gebruikt sinds vandaag Street Fighter om agenten te rekruteren. Personages uit Capcom's bekende vechtgame zullen voor het eerst worden gebruikt als mascottes in advertenties van de Prefectural Police in Osaka voor onderzoekers van cybercriminaliteit.

Het blijkt dat Capcom sinds 2013 samenwerkt met de prefectuurpolitie van Osaka en andere politiediensten in de buurt over verschillende bewustmakingscampagnes over misdaadpreventie. Maar dit jaar ontving Capcom een verzoek van de Prefectural Police van Osaka om Street Fighter-personages te gebruiken in een campagne. Er worden 3000 flyers uitgedeeld en 1000 posters geplaatst op de politieposten en politiebussen in Osaka, evenals op treinstations.

Capcom zei: "Geselecteerd door het krachtige imago van het merk, de populariteit onder een brede groep leeftijden en de affiniteit die esports heeft met cyberspace, zullen de personages worden gebruikt in recrutering van advertenties met als doel het vergroten van het bewustzijn van en het aantal onderzoekers die gespecialiseerd zijn in cybercriminaliteit - een gebied dat de afgelopen jaren een opvallende toename van het aantal incidenten heeft gezien."

Door welk personage zou jij geboeid willen worden?

Street Fighter used for Osaka Police (Foto: Capcom/Osaka)