Rossi haalt hard uit in IndyCar Series met ruime zege

Voor de IndyCar-liefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want op Road America in Wisconsin werd geracet. Wat de zege betreft werd het niet spannend, maar verder werd er prima geknokt.

Met Colton Herta op pole en Alexander Rossi naast hem werd het veld op gang gevlagd en Rossi nam gelijk de leiding over. Scott Dixon kwam in het achterveld in de problemen en de kampioen spinde naar de laatste plek van het veld, maar met zijn snelheid zat het goed: een paar ronden later reed hij al op de twaalfde plek.

Het veld was ondertussen verdeeld in twee bandencompounds: de eerste negen reden op de rode, zachte banden, daarachter reden onder meer Felix Rosenqvist, Ryan Hunter-Reay en Dixon op de hardere, zwarte banden. Na een kleine vijftien ronden volgden de eerste pitstops, waarbij Herta veel tijd en posities verloor en terugviel tot vlak voor Sebastien Bourdais, die achtste reed.

Josef Newgarden schoof bij de pitstops voorbij Graham Rahal naar de derde plek, Rossi behield voor Will Power de leiding. Ook bij de volgende serie pitstops bleven die posities behouden, hoewel Rahal inmiddels gepasseerd was door James Hinchcliffe. Ver achter de oppermachtige Rossi moest Power wel op gaan letten: Newgarden kroop onder zijn achtervleugel en opende de aanval.

Vijftien ronden voor het einde kwamen Rossi, Power en Newgarden binnen, Rahal en Herta volgden een ronde later. Rossi behield zonder moeite ruim de leiding, Power volgde met op een paar tellen Newgarden, Rahal, Hinchcliffe en Herta. Rossi kwam niet meer in de problemen, Power leek genoeg ruimte te hebben richting Newgarden, maar Rahal probeerde plek drie nog te pakken.

Op een paar tellen afstand vochten Herta, Dixon, Rosenqvist en Hinchcliffe volle bak om de vijfde plek. Dat duel werd gewonnen door Dixo, terwijl Hinchcliffe zich ook nog voorbij Herta wist te rijden. Rossi won uiteindelijk met ruim 28 seconden voorsprong, de grootste winstmarge in de IndyCar Series sinds Dixon in 2009 met ruim een halve minuut won in Mid-Ohio.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)