Nederland naar halve finales WCoD ondanks nederlaag Van Gerwen

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben zondag met de nodige moeite de halve finales van de World Cup of Darts bereikt. Het Nederlandse duo rekende in Hamburg af met Canada: 2-1.

Van Gerwen moest in de eerste partij zijn meerdere erkennen in Dawson Murschell, de nummer honderd van de wereld: 2-4. De wereldkampioen kwam met 2-0 voor, maar verloor de volgende vier legs. In de tweede partij was Wattimena met 4-2 te sterk voor Jim Long, waarna het dubbelspel de beslissing moest brengen. 

In de dubbels wisten de Nederlanders een verrassende uitschakeling te voorkomen. Met een dertiendarter begon het tandem Van Gerwen-Wattimena meteen goed aan de beslissende partij, al kwam Canada met een 23-darter nog wel op gelijke hoogte. 

Een 64-finish en een dertiendarter bezorgde Nederland een comfortabele 3-1 voorsprong. Met twee goede scores en het benutten van de eerste matchdart bezorgde Wattimena zijn land vervolgens de overwinning. Bij de laatste vier neemt Nederland het later zondag op tegen Ierland. Steve Lennon en William O'Connor klopten na hun verrassende zege op titelfavoriet Engeland ook Oostenrijk: 2-1. In de andere halve finale staan Schotland en Japan tegenover elkaar. De finale is ook nog op zondagavond.

Uitslagen Kwartfinales World Cup of Darts 
Japan 2-0 New Zealand
Singles One: Seigo Asada 4-1 Cody Harris
Singles Two: Haruki Muramatsu 4-3 Haupai Puha

Scotland 2-0 Belgium
Singles One: Gary Anderson 4-2 Kim Huybrechts
Singles Two: Peter Wright 4-2 Dimitri Van den Bergh
Doubles: (Not Needed)

Republic of Ireland 2-1 Austria
Singles One: Steve Lennon 4-1 Zoran Lerchbacher
Singles Two: William O'Connor 0-4 Mensur Suljovic
Doubles: Republic of Ireland 4-0 Austria

Netherlands 2-1 Canada
Singles One: Michael van Gerwen 2-4 Dawson Murschell
Singles Two: Jermaine Wattimena 4-2 Jim Long
Doubles: Netherlands 4-1 Canada