BMX'ers Kimmann en Baauw winnen Supercross op Papendal

De eerste dag van de BMX Supercross World Cup op Papendal heeft voor fraai Nederlands succes opgeleverd. Niek Kimmann won bij de mannen, Judy Baauw was de beste bij de vrouwen.

De nog altijd maar 22-jarige Kimmann was de hele dag al oppermachtig. Hij was de beste in de heats, zijn achtste finale, zijn kwartfinale en zijn halve finale, waarna er ook in de eindstrijd geen maat op hem stond.

De Ecuadoriaan Alfredo Campo bleef nog het dichtst in de buurt en pakte een uitstekende tweede plek, Jeremy Rencurel uit Frankrijk completeerde het podium. Met zijn zege pakt Kimmann in de Supercross-stand ook de leiding over van de Fransman Joris Daudet, nadat de Nederlander twee weken eerder in Manchester achtste en tweede werd.

Bij de vrouwen was Baauw ietwat verrassend de beste. Ze klopte de Amerikaanse veterane Alise Willoughby en de in de afgelopen jaren ijzersterke Nederlandse Laura Smulders. Ruby Huisman haalde de finale ook en werd vijfde, Merel Smulders eindigde als zevende. In het klassement is Baauw de leidster, voor Willoughby en de Française Manon Valentino.

Zondag wordt op Papendal ook weer de hele middag geracet. Vanaf 14.00 uur kunnen de voorrondes hier live bekeken worden, vanaf 16.30 uur kun je hier terecht voor de finales.

De finales van zaterdag (Bron: YouTube)