Racetalent Van Kalmthout wint op Indianapolis en pakt Indy Lights-leiding

Coureur Rinus van Kalmthout, in de VS racend als Rinus VeeKay, heeft weer een fraaie overwinning bijgeschreven. Op de road course van de Indianapolis Motor Speedway won de pas 18-jarige Hoofddorper de tweede race van het weekeinde in de Indy Lights, de klasse onder de IndyCar Series.

Van Kalmthout vertrok vanaf poleposition, zijn eerste in de klasse, en moest in de eerste ronde vol aan de bak. Robert Megennis, de winnaar van vrijdag, deed alles om de Nederlander van de eerste plek te verdringen, maar Van Kalmthout verweerde zich op indrukwekkende wijze en Megennis eindigde in het gras, waardoor hij flink wat plekken verloor.

De Canadees Zachary Claman de Melo, die al IndyCar-ervaring heeft, nam de tweede plek over en kon Van Kalmthout niet meer bedreigen. Plek drie ging naar Oliver Askew, die zijn leidende positie in het kampioenschap af moest staan aan de door Jumbo gesteunde Van Kalmthout.

Vrijdag pakte de Nederlander al een derde plek. Hij vertrok toen als tweede, kende een dramatische start, maar knokte zich terug tot achter Megennis en Askew.