Ferrari-teambaas Binotto over eerste race van Leclerc: “Een goed startpunt”

Mattia Binotto is erg tevreden over de eerste race van Charles Leclerc. Volgens de teambaas van de Italiaanse renstal biedt dat perspectief voor de rest van het seizoen. Ook is de jonge Monegask de engineers al flink aan het pushen om de auto te verbeteren.

Leclerc maakte in Melbourne zijn debuut voor Ferrari en finishte in de race als vijfde achter zijn ervaren teamgenoot Sebastian Vettel. In de slotfase was Leclerc sneller dan Vettel maar vanwege teamorders deed hij geen poging om de Duitser in te halen.

“Ik ben blij met de manier waarop hij zich als teamspeler gedragen heeft”, vertelt Binotto aan Motorsport.com. “Niet alleen als coureur, hij is erg behulpzaam in het team. Hij is betrokken bij de manier waarop we ons kunnen verbeteren. Hij is de engineers aan het pushen om nog beter te worden en een betere auto te hebben. Als we kijken naar het volledige weekend, heeft hij goed gepresteerd. De kwalificatie was niet perfect, dat weet hij, maar in Q1 en Q2 ging het vrij goed. Q3 was misschien niet perfect, maar over het algemeen was het voor hem een goed weekend. Met name zijn tweede stint was heel erg goed. Ik ben blij met zijn aanpak in de eerste race, het is een goed startpunt.”