Bokser Spence houdt Garcia overtuigend van wereldtitel in vijfde gewichtsklasse

In het Texaanse Arlington stond in het weekeinde een boksgevecht van de buitencategorie op het programma. Errol Spence Jr (24-0, 21 KO's) nam het op tegen Mikey Garcia (39-0, 30 KO's), met als inzet Spence's IBF-wereldtitel in het weltergewicht (-66,7kg).

Bij winst zou Garcia, de regerend wereldkampioen in het lichtgewicht (-61,2), een wereldtitel in een vijfde gewichtsklasse pakken, nadat hij ook in de drie klassen onder het lichtgewicht al eens kampioen was. Al snel werd echter duidelijk dat thuisvechter Spence dat niet zomaar zou laten gebeuren: Garcia was wellicht wat stabieler, Spence deelde meer uit.

In de negende ronde wist Spence voor het eerst écht serieus door de verdediging van Garcia te komen, waarbij hij de meervoudig kampioen in de touwen drukte. In de elfde ronde bewerkte hij Garcia's lichaam flink, in de twaalfde maakte Spence het overtuigend af en dat vond de jury ook: alle drie juryleden wezen het gevecht met groot verschil aan Spence toe, waarmee Garcia zijn ongeslagen status kwijt is.

De hoogtepunten van Spence - Garcia (Bron: YouTube)

David Benavidez (20-0) nam het in het supermiddengewicht (-76,2kg) op tegen J'Leon Love (24-2) en dat werd niet spannend. De nog maar 22-jarige El Bandera Roja raakte zijn WBC-wereldtitel vorig jaar kwijt door een positieve test op cocaïne, maar hij is terug en sloeg Love vroeg in de tweede ronde hard knock-out.

Luis Nery is ook op de weg terug na allerhande problemen, in zijn geval vooral rondom zaken als doping, en daar werd McJoe Arroyo (18-2) het slachtoffer van. In het bantamgewicht wil Nery (28-0) weer om de titel vechten, Arroyo stond niet in de weg: keer op keer sloeg Nery hem tegen het canvas, waarna de Mexicaanse Pantera het vrij simpel afmaakte.

Benavidez maakte een overtuigende comeback (Bron: YouTube)

In het Japanse Gifu verdedigde Kosei Tanaka (12-0) voor het eerst zijn WBO-wereldtitel in het vlieggewicht (-50,8kg). Met succes, want Ryoichi Taguchi (27-3) was niet opgewassen tegen zijn 23-jarige landgenoot, die door de voltallige jury overtuigend aangewezen werd als winnaar.

Tot slot richten we de blik nog even op Zuid-Afrika, waar Kevin Lerena (21-1) voor de derde keer zijn IBO-wereldtitel in het cruisergewicht (-90,7kg) verdedigde. De Duitser Artur Thunderman Mann maakte zijn naam niet echt lekker waar, want al in de vierde ronde ging hij gestrekt en werd Lerena wederom uitgeroepen tot winnaar.

Nery maakte gehakt van Arroyo (Bron: YouTube)