Bennett boekt tweede ritzege in Parijs-Nice

Sam Bennett heeft zijn tweede ritzege in Parijs-Nice te pakken. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe was de snelste, voor Arnaud Démare en Matteo Trentin. In het algemeen klassement blijft Michal Kwiatkowski aan de leiding staan.

In een heuvelachtige zesde etappe kreeg het peloton na een lange aanloop drie beklimmingen voorgeschoteld in de finale, al was de hoogste beklimming van de tweede categorie, niet zwaar genoeg voor grote verschillen.

Lilian Calmejane, Ivan Garcia, Alex Kirsch, Laurent Pichon en Mauro Finetto zagen hun kans om te aanvallen. De vijf hadden al snel een voorsprong te pakken, maar al snel liet de eerste twee zich al terugzakken naar het peloton, waardoor een kopgroep van drie overbleef. De maximale voorsprong was drie minuten, alleen op vijftig kilometer van de streep was de aanval al gedaan, dankzij het werk van Deceuninck - Quick Step. Door de versnelling lieten Dylan Groenewegen en André Greipel zich verrassen. De rest van de sprinters in Parijs-Nice waren wel mee met de voorste groep, net zoals alle klassementsmannen.

Op de heuvels werd een strak tempo gereden, maar niemand zou meer lossen in de voorste groep. Een laatste kans voor de sprinters in deze Parijs-Nice. Nog voor de sprint werd verreden moest Caleb Ewan al wel afhaken door een valpartij in de afdaling van de laatste helling. Démare zag zijn kansen en ging zijn sprint van vroeg aan. De Fransman van Groupama - FDJ werd vlak voor de streep nog voorbij gereden door Bennett. Voor de Ier van BORA-hansgrohe is het zijn tweede ritzege in deze editie van de Koers naar de Zon.

In het klassement blijft Kwiatkowski aan de leiding staan voor het klassement. Zaterdag is het voor de klassementsmannen met een aankomst op Col de Turini, een klim van 14,9 kilometer aan een gemiddelde van 7,9%.