Skiester Puchner wint eindelijk weer na zware blessure

Alpineskiester Mirjam Puchner heeft eindelijk weer eens gewonnen. De 26-jarige Oostenrijkse moest het hele olympische seizoen 2017/18 met een zware blessure missen en was dit seizoen op één zesde plek na nog totaal niet op dreef, maar in Grandvalira Soldeu - El Tarter in Andorra won ze de World Cup-finale.

De Zwitserse Corinne Suter mocht als eerste naar beneden en zag lange tijd dat niemand haar serieus kon bedreigen. Dat gold ook voor de Oostenrijkse Nicole Schmidhofer, die slechts als elfde eindigde, maar wel de eindzege in de World Cup op de afdaling pakte. Ramona Siebenhofer had daar nog wat aan kunnen doen, maar nadat zij de fout in ging kon landgenote Schmidhofer definitief juichen.

Suter bleef ondertussen aan de leiding staan, tot Viktoria Rebensburg naar beneden kwam en 0,05 seconden onder haar tijd door dook. Ze leek daarmee de eerste Duitse afdalingswinnares in vijf jaar te worden, maar daar dacht Puchner anders over: na een indrukwekkende run was ze op de finish 0,03 seconden sneller dan Rebensburg, waarmee ze eindelijk haar tweede World Cup-overwinning mocht vieren - bijna op de dag af drie jaar eerder won ze de afdaling ook al tijdens de World Cup-finale, destijds in St Moritz.