Canadese freestyleskiŰrs pakken eindzege in halfpipe

In het Amerikaanse Mammoth Mountain Resort is het World Cup-seizoen voor de freestyleskiërs in de halfpipe afgesloten. Het leverde dubbele Canadese eindwinst op, hoewel de thuisfans ook wat te juichen hadden.

Bij de mannen ging de winst met 95,20 punten in zijn tweede finalerun naar de 19-jarige Amerikaan Birk Irving, die daarmee zijn eerste zege en zelfs zijn eerste podium pakte. Met 93,80 punten ging plek twee naar de Canadees Simon d'Artois, die zich daarmee eindwinnaar in de World Cup mocht noemen. Thomas Krief uit Frankrijk scoorde met 86,60 punten de derde plek, voor dubbel olympisch kampioen David Wise.

Birk Irving (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen was olympisch kampioene Cassie Sharpe veruit de beste: met 95,60 punten troefde ze het Estse fenomeen Kelly Sildaru (87,40) af en pakte ze en passant de eindzege in de World Cup. De pas 17-jarige Sildaru heeft nu in al haar vijf World Cup-wedstrijden het podium gehaald, de zelfs pas 16-jarige Zhang Kexin uit China pakte met 82,20 punten eveneens haar vijfde podiumplek.

Cassie Sharpe (Bron: YouTube)

Op de slopestyle zijn er nog twee wedstrijden te gaan, 17 maart in Quebec en 30 maart in het Zwitserse Silvaplana. In Mammoth ging de winst met 90,95 punten voor het eerst naar de 17-jarige Amerikaan Mac Forehand, die de Noor Ferdinand Dahl (86,05) klopte. De ook maar 17-jarige Amerikaan Kiernan Fagan werd met 85,20 punten derde, zijn tweede podium in drie wedstrijden.

Mac Forehand (Bron: YouTube)

De 19-jarige Zwitserse Mathilde Gremaud pakte bij de vrouwen met 86,65 punten de winst, voor de Noorse Johanne Killi (79,15) en de Canadese tiener Megan Oldham (76,15). Olympisch kampioene Sarah Höfflin werd vierde, wat voor de Zwitserse genoeg was om de World Cup-leiding te behouden.

Mathilde Gremaud (Bron: YouTube)