Bobsleekoning Friedrich wéér dubbel wereldkampioen

Francesco Friedrich blijft de absolute koning, keizer en admiraal van het bobsleeën. De 28-jarige Duitser werd in 2017 wereldkampioen in de twee- en viermansbob, pakte op beiden vorig jaar olympisch goud, won dit seizoen in beide sleeën weer de World Cup en zaterdagavond completeerde hij in Whistler opnieuw de WK-dubbel.

In de tweemansbob was Friedrich in het Canadese Whistler alweer veel te goed, zijn vijfde wereldtitel op dat onderdeel, in de viermansbob moest hij na de eerste twee runs zowaar 0,04 seconden toegeven op de slee van de Let Oskars Kibermanis. In de derde run sloeg de Duitser echter terug en pakte hij een voorsprong van 0,10 seconden op de Let, die in de vierde en laatste run de aanval niet meer wist te openen op de ontketende Duitsers.

Kibermanis en zijn mannen werden op 0,29 seconden tweede, thuisfavoriet Justin Kripps stuurde zijn slee naar het brons op 0,45 seconden van Friedrich en co. Maxim Andrianov uit Rusland werd vierde, voor de Zwitserse debutant Michael Vogt en de Oostenrijker Benjamin Maier, die als laatste nog binnen een seconde bleef.