Spannende strijd om wereldtitel viermansbobs, De Bruin crasht

In het Canadese Whistler is het laatste onderdeel van het wereldkampioenschap bobsleeën en skeleton begonnen. Vrijdagavond stonden de eerste twee runs voor de viermansbobs op het programma, zaterdagavond worden de medailles verdeeld met de overige twee runs.

De Letse slee van Oskars Kibermanis gaat na dag één aan de leiding. Hij stuurde zijn slee in de eerste run naar de snelste tijd in een nieuw baanrecord en wist in run twee een aanval van de dit seizoen zo dominante Francesco Friedrich af te slaan. De Duitser doet nog wel volop mee, want met zijn ploeg staat hij slechts 0,04 seconden achter Kibermanis, die in run twee en passant het van de Olympische Spelen van 2010 stammende startrecord verbrak.

De Canadees Justin Kripps en zijn mannen stonden na de eerste run op de tweede plek, maar werden in de tweede run gepasseerd door Friedrich. De verschillen zijn wel klein: Kripps staat derde op 0,11 seconden, gevolgd door de teams van de Oostenrijker Benjamin Maier (+0,26), de Rus Maxim Andrianov (+0,30) en de verrassende Zwitser Michael Vogt (+0,38).

Voor Ivo de Bruin is het WK voorbij. Met Dennis Veenker, Joost Dumas en Janko Franjic in zijn slee crashte hij in de eerste run stevig, waarna men besloot de tweede run te laten voor wat het was.

De eerste run, met de run - inclusief crash - van De Bruin op zo'n 29:00 (Bron: YouTube)