Bertens al vroeg onderuit in Dubai

Kiki Bertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het WTA-toernooi van Dubai. De Nederlandse nummer acht van de wereld, die in de eerste ronde een bye had, verloor in drie sets van de Slowaakse Vikotria Kuzmova. 2-6, 6-4, 6-7 (6).

Bertens brak meteen de service van Kuzmova, de nummer 48 van de wereld, alleen de eerste set ging eenvoudig naar de Slowaakse, die drie maal de service van de Nederlandse brak. In de tweede set ging het gelijk op tussen Bertens en Kuzmova. Bij 4-4 plaatste de 27-jarige Nederlandse de beslissende en serveerde het daarna de tweede set uit.

Ook in de derde set bleef Bertens moeite houden met het spel van de Slowaakse. Kuzmova kwam dan ook in de derde set met 5-2 voor en leek op weg naar haar eerste overwinning tegen een speelster uit de top tien van de wereld. Ze kreeg zelfs een wedstrijdpunt op 5-4, maar Bertens werkte die weg en brak de service van de Slowaakse.

Een tiebreak moest de beslissing en het leek erop dat de Nederlandse toch de overwinning zou pakken. Bertens kwam op een 3-0 voorsprong en kreeg zelfs één wedstrijdpunt, maar die wist Kuzmova weg te werken, waarna de Slowaakse twee punten later alsnog won en haar eerste overwinning pakte tegen een top-10 speelster.